Bulgáriai utam nem csak kikapcsolódásból és felfedezésből, de két nap munkából is állt. Igazából két nap munka és négy nap saját szervezésű utazás volt. Amikor év elején megtudtam, hogy a szokásos nyári DXN Vezetőképző Tábor idén Bulgáriában kerül majd megrendezésre és idén is számítanak rám a tolmácsfülkében, azonnal elhatároztam, hogy néhány extra napot is eltöltök majd az országban.

A DXN tábor a RIU Pravets Golf&Resort-ban került megrendezésre. Gondoltam megmutatom nektek ezt a helyet is egy bejegyzésben, mert tökéletes nyaralós úti cél, ha egy kevésbé ismert, de összkomfortos helyre, nyugodtabb nyaralásra vágytok, akár párban, akár gyerekekkel.

A hotel mellett apartmanok is találhatóak, sőt, eladásra kínált ingatlanok is. Főleg a külföldiek számára vonzó a lehetőség, mert jó áron lehet itt nyaralni, a környezet lenyűgöző szépségű és a szolgáltatások színvonala is jó, a wellness részleg egyenesen kiváló! Imádtam a szaunavilágot.

A Pravetsi-tó és a resort 60 km-re találhatóak Szófiától, autóval lenyűgöző szépségű hegyek között vezet ide az út. Bulgária festői panorámákat kínál, már csak ezért megéri betervezni egy utazást az országba!

Nagyon szép volt a szobám és hatalmas erkély is járt hozzá pazar kilátással.

Természetesen dolgoztam is. 🙂 Az ilyen rendezvények alkalmával én így látom a világot innen, a tolmácsfülkéből.

Különösen tetszett az idei szervezésben, hogy belekóstolhattunk a bolgár kultúrába, megismerkedhettünk a népviseletekkel, a táncokkal, szokásokkal.

Íme egy csúnya, éhes-fáradt tolmácsfejes kép, a teljes hitelesség kedvéért. Köszönöm, Silvio-nak, a fotósnak, hogy mindig megtalálja a legelőnytelenebb pillanataimat! 😀

Munka után én is kipróbáltam a hotel wellness szolgáltatásait. Ennek a gyönyörű úszómedencének nem lehetett ellenállni! Sikerült pont akkor lemennem, amikor a többiek a csapatépítésen vettek részt és más vendég se nagyon volt, így gyakorlatilag az enyém volt az egész birodalom!

Az úszómedencétől ez a lépcső vezet le a szaunákhoz és a masszázs szolgáltatásokhoz.

Fel se tudom sorolni, hány féle szauna van, de a kedvencem az a gyógyfüves lett. Most voltam először gyógyfüves szaunában és nagyon kellemes felfedezés volt, mert nem volt túl forró és a gyógyfüvek illata egy pillanat alatt ellazított és szinte simogatta a tolmácsolásban kifáradt agytekervényeimet. Utána kipróbáltam a jégkamrát is, brrrr. 😀

A szálloda mellett egy szabadtéri medencés strand is található. Itt nem jártam, de az ismerőseim, akik voltak, jónak találták. 5 leva a belépő, mert nem tartozik közvetlenül a hotelhez. A hotel golfozási és lovaglási lehetőséget is biztosít, illetve nagyokat lehet biciklizni is a tó körül.

A tábor a szokásos gálavacsorával zárult. Erre az alkalomra a Lautner Design-tól kapott türkizkék tüllszoknyámat vettem fel egy csipkebody-val. Imádom ezt a szoknyát, hercegnőnek éreztem magam benne és számos bókot bezsebeltem benne.

Nagyon szépen köszönöm ezt az álomszoknyát, Brigitta! A DXN-nek pedig azt köszönöm, hogy idén is meghívtak.

Ennyi volt a pravetsi kitérő, innen visszautaztam Szófiába és folytattam Bulgária kincseinek felfedezését. Ha kíváncsiak vagytok, merre jártam, mit láttam, mit vettem, akkor tartsatok velem a következő bejegyzésben is! Az előző posztokat itt és itt olvashatjátok el.

Ha pedig a tolmácsolással kapcsolatos gondolataim érdekelnének, akkor kattintsatok ide, mert ebben a bejegyzésben a ti kérdéseitekre válaszoltam a munkával kapcsolatban.

További képekért, beszámolókért kövessetek Facebookon és Instagramon is!