Az előző bejegyzésben Szófia látnivalóiról írtam nektek, most az első szállásomról szeretnék pár szót, vagyis egy bejegyzést ejteni.

A Hotel BudaPest, a Budapest utcán található, innen kapta a nevét, de azért egy-két budapesti kép is fellelhető a hotelben, ha már így hívják. 🙂

Tökéletes helyen van, a repülőtérről metróval vagy taxival is gyorsan megközelíthető, illetve ha vonattal vagy busszal érkeztek, akkor gyalog is ide tudtok sétálni 8-10 perc alatt a pályaudvarról. Ha autóval érkeztek, akkor a hotel saját parkolójában hagyhatjátok az autót. A városközpont gyalog 10-15 perc sétára van, de metróval, villamossal is megközelíthető.

Egy csodaszép panorámás, deluxe szobát kaptam a szállodában, különösen tetszett, hogy az ablakból még a Vitosa-hegyre is rá lehetett látni!

Kényelmes, anatómiai matraccal és párnákkal ellátott franciaágy várt, egy pihe-puha köntössel és a papuccsal. A szobához egy tágas fürdőszoba is tartozott (bolgár rózsás kozmetikumokkal!), valamint tea és kávé készítésére is volt lehetőség. És a tisztaságra se lehetett egy szavam se!

A hotel személyzete tökéletesen beszél angolul és mindenkit nagyon segítőkésznek találtam. Az elutazás napján az értem jött taxis egy szót sem tudott angolul és nem értette, hogy pontosan hova szeretnék menni (nem segített a Google Maps, mert a stadion mellett volt egy specifikus találkozó pont, nem maga a stadion), a recepciós hölgy készségesen kijött tolmácsolni, így sikerült szerencsére pont oda vitetnem magam, ahova kellett. 🙂

A gyors wifinek köszönhetően dolgozni is tudtam (hát igen, aki szabadúszó, az ritkán van 100% szabadságon!).

Szeretem egy frissítő zuhannyal és egy jó kávéval indítani a napot. A reggeli hajmosás is belefér, amióta ugyanis a Curly Girl rutint követem és nem nyúzom egyenesítéssel a göndör hajam, sokkal gyorsabban készen vagyok (na meg a hajam is sokkal szebb! Bővebben erről itt írtam.)

Imádok az ágyban kávézni (és milyen szeretettel tudok a kávémra nézni, most vettem észre 🙂 Ti is így vagytok ezzel? ) és átgondolni az előttem álló nap teendőit! Mondjuk ebből az ágyból nem szívesen szálltam ki, annyira jót tett a hátamnak az anatómiai matrac!

Válaszoltam még pár e-mailre, majd lementem reggelizni. A hotel kontinentális reggelit kínál, elég jó volt a választék mind az édes, mind a sós reggeli terén. Az étteremben este vacsorázni is lehet, ezt sajnos nem volt alkalmam tesztelni.

Kicsekkolás után gyönyörködtem még a hallban berendezett kiállítás képeiben, majd jött is értem a taxi, hogy elvigyen a Vaszil Levszki stadionhoz. Innen továbbutaztam egy busszal és hogy hova, arról majd a következő bejegyzésben mesélek nektek. 🙂

Összegzésképpen, ha egy ár-érték arányban kiváló, szupertiszta, stratégiailag jó helyen lévő hotelt kerestek Szófiában, segítőkész személyzettel, akkor a Hotel BudaPestet csak ajánlani tudom! És a négylábú kedvenceket is szívesen látják. 🙂

Foglalni az ismert szállásfoglaló oldalakon, vagy a hotel saját weboldalán tudtok, ide kattintva.

Nagyon szépen köszönöm a hotelnek a vendéglátást és az együttműködést! Egy igazán remek tapasztalattal lettem gazdagabb emberileg és szakmailag is és remélem sok ilyen lesz még a blogom történetében.

További képekért, tippekért kövessetek Facebookon és Instagramon is, illetve kövessétek a Hotel BudaPestet is, hogy ne maradjatok le az akcióikról, Szófiával kapcsolatos tippjeikről: Instagram és Facebook elérhetőségük is van. 😉