Amikor megkérdezem Instagramon vagy Facebookon, hogy melyik a kedvenc olasz régiótok, elég nagy arányban szoktátok írni, hogy Toszkána. Sejtem, hogy az idén is sokan fogtok oda utazni, hotel ügyben is szoktatok írni, ezért hoztam nektek egy bűbájos, igazi digital detox szállást!

A Relais Victoria B&B, San Macario in Piano településen, Lucca városától 10 percre található, festői környezetben, a toszkán mező közepén 🙂 Autóval könnyedén bejárhatjátok innen a vidéket, illetve Viareggio és Marina di Pisa tengerpartja sincsenek messze.

A B&B tulajdonosai Annamaria és Gaetano nagyon kedvesek és mindenben a vendégek kényelmét lesik. Amikor éppen nincs szezon, akkor imádnak utazni és például Magyarországot is bejárták. Nagyon jót beszélgettünk, mert nem szoktak magyar vendégeik lenni, így külön megörültek nekünk.

Ez a XVII. századi épület kívül-belül elképesztően gyönyörű és a legapróbb részletekig gondozott és tiszta. Igazi toszkán hangulat!

Az egész tömör gyönyör helyben a medence a hab a tortán. A mai napig álmodok vele, ilyen festői medencét ritkán lát az ember lánya.

Ennek a medencének a partján még dolgozni is öröm volt!

A szoba árában benne volt a reggeli is, melyre szintén nem panaszkodok, elég jó volt a választék. Akár az olaszos édesebb, akár a kontinentális reggelit szeretitek, nem fogtok éhen maradni 🙂 Annamaria saját készítésű tortái pedig isteni finomak! Az a sajttorta, mmm….

A szobák kényelmesek és csendesek, én nagyon jókat aludtam itt. A város zajához szokott fülemnek öröm volt madárcsicsergésre és a közeli farm kakasának kukorékolására kelni. 🙂 A tisztaságra se lehetetett egy rossz szavam se.

A hely egyetlen negatívuma, ami amúgy a pozitívuma is, hiszen a mai világban egy kis online detox nem árt néha, az, hogy nincs, vagyis nagyon gyenge, a mobilos térerő a házban és a közvetlen környékén. Cserébe van gyors wifi a házban, de a medencéhez ez már nem ér el, így ott csak offline tudtam dolgozni én is. Ilyenkor ezt kicsit bántam, de igazából egy ilyen helyre nem fordítandó cikkekkel megpakolva kell menni és akkor 100% élvezhető.

A tulajéknak saját boraik is vannak, érdemes megkóstolni őket. Annamaria szívesen főz akár ebédet és/vagy vacsorát is, csak jelezzétek neki előző nap. Nagyon kellemes például a kertben, medencére nézve vacsorázni és elkortyolni mellé egy kis toszkán bort 🙂

A B&B-től Lucca 10, Pisa 20 percre van és persze Annamaria és Gaetano minden további látnivalóról szívesen adnak felvilágosítást. Tömegközlekedéssel nem megközelíthető, így vagy saját vagy bérelt autó kell, vagy taxi Lucca vasútállomásától.

Toszkánában az árak ugye nem a legalacsonyabbak, mivel turisztikai szempontból a legismertebb régióról beszélünk, de ha igazi világtól való elvonulásra vágytok vagy az ideális nászutas helyet keresitek, akkor megéri letesztelni ezt a helyet. 🙂

A Relais Victoria honlapját ide kattintva tudjátok megtekinteni, ha pedig egy kis toszkán tengerpartra vágytok, akkor ez a bejegyzés nektek szól!

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!