Bár van a blogomnak egy “Rólam” szekciója, gondoltam ha már útjára bocsájtottam a “Magyarok Olaszországban” sorozatot, melyben olyan magyarokat mutatok be, akik Olaszországban vágtak bele egy vállalkozásba, vagy Magyarországon, de itt is jelen vannak, akkor én se maradjak ki, hisz ez velem is így van. Mindenütt jelen vagyok! 🙂

A hosszú bevezető után rátérek a történetre. 2008-ban egy Comenius névre hallgató ösztöndíjjal sodort az élet Milánó mellé. Előtte soha nem terveztem, hogy Olaszországba vagy bármelyik másik külföldi országba költözzek. Tanárasszisztensként dolgoztam Cusano Milaninóban, majd egy szép októberi napon megismertem egy helyes olasz fiút. És hát itt ragadtam. 🙂

Ahogy az a sok blogbejegyzésből is kiderült, olasz-magyar fordító és tolmács vagyok itt Milánóban, de mivel felsőfokon beszélek angolul és spanyolul is, ezekkel a nyelvekkel is szoktam dolgozni. Néhány évig tanítottam is, főleg itt élő magyarok jártak hozzám olaszra, illetve Skype-on tanítottam a távolabb élőket. Nagyon szerettem ezt is, igazi, mély barátságok is kialakultak az órák alatt. Néha hiányzik is egy kicsit a tanítás, és bár jelenleg teljesen lefoglalnak az új projektjeim, lehet, hogy egyszer visszatérek még ehhez is.

A tolmácsolás mellett mást is megtanultam az évek során, folyamatosan képzem magam. A másik szakmám a Digital PR. Mit takar ez? Olyan olasz cégeknek dolgozok, akik jelen vannak a magyar piacon és számukra követem a magyar bloggerek, youtuberek munkáját, közösségi média csatornákat kezelek, tartom a kapcsolatot a sajtóval, figyelem ki mit ír, mond a márkáról. A magyar cégek számára az olasz piacon végzem ugyanezt.

Mindezek mellett egy nemzetközi cég angol nyelvű, online magazinjának a főszerkesztője is vagyok. 2018-tól ennek a fordításait is koordinálom, így igazán elmondhatom, hogy az egész világgal dolgozok a kis itthoni irodámból.

Szabadúszó vagyok, kényelmesen itthonról dolgozok, de utazásra, új emberek megismerésére is lehetőséget ad a munkám. Tolmácsként dolgoztam már kabinban, színpadon, üzleti megbeszélésen és esküvőkön is osztoztam már fiatal párok boldogságában. Imádom, amit csinálok, ha újra kellene kezdenem is ugyanezeket a szakmákat választanám! 🙂 Tolmácsolós élményeimről bővebben ide kattintva olvashattok.

Ha nem dolgozok, akkor utazok a nagyvilágban, Olaszországot, Milánót fedezem fel (mindig van mit, igazán izgalmas város), kalapokra, táskákra, sminkekre, kozmetikumokra vadászok, sportolok (a zumba a mániám), kávézok, finom borokat kóstolok vagy éppen ezekről írok nektek.

Az olasz konyhát is imádom, de ahogy látjátok nincsenek gasztroposztok a blogon. Ennek az az egyszerű prózai oka, hogy béna vagyok, nem tudok főzni! 🙂 Viszont jól kompenzált az élet, anyósomban egy mesterszakács veszett el, így jókat enni szerencsére van lehetőségem. Azért persze próbálkozok néha én is, pizza, focaccia és piadina témákban például már nagyon otthon vagyok, meg a desszertek, torták is jól mennek már.

Ennyi jutott eszembe még így pluszban magamról, hiszen a bejegyzéseimből azért már elég jól megismerhettetek. Tartsatok velem továbbra is, sok érdekes posztot tartogatok számotokra!

Frissítés 2018. augusztus 16: megszületett egy hosszú bejegyzés az elmúlt 10 olaszos évemről a ti kérdéseitek alapján. Kattintsatok ide, de készítsetek be mellé valami enni-innivalót is. 🙂

Nyitott vagyok az együttműködésekre is, keressetek bátran. Ide kattintva írhattok nekem.

Kövessetek Facebookon és Instagramon is! 😉