A mai posztomban Olaszország egy kevésbé ismert helyére viszlek titeket, ráadásul egy kedves magyar hölgy, Gabriella segítségével. Ez a poszt egyrészt a Magyarok Olaszországban sorozat folytatása, másrészt egy nyáridéző, nyaralásinspiráló, tengerpartról álmodozó írás.

Gondolom ti is szeretitek az olasz tengerpartokat, a csodás tájakat, eldugott falvakat és az igazi mediterrán életérzést. Ha minderre tömegmentesen vágytok, akkor a tökéletes választás Marche tartomány, hiszen a turisták által kevésbé ismert, viszont természeti szépségben nincs mit irigyelnie a felkapottabb tartományoktól.

És pont itt, Olaszországnak ebben a kevésbé ismert, de gyönyörű régiójában vár minket Gabriella és szépséges, tengerre néző apartmanháza, a Residence Le Ali del Conero. A szezon itt májustól szeptember közepéig tart, főleg olasz vendégeik vannak, általában családok egy-két gyerekkel. Júniusban és szeptemberben viszont  német, osztrák, magyar és cseh turisták is ellátogatnak hozzájuk.

Gabriella 1986-ban ment férjhez és immár 31 éve él Marche tartományban. Egy vízkezeléssel foglalkozó vállalat exportirodájában dolgozik 18 éve, előtte a fia születéséig csoportokat kísért a világ különböző tájain. Valószínűleg innen ered a turizmus iránti szenvedélye. Mindig szeretettel várja a vendégeket, szívesen leül velük beszélgetni egy pohár bor mellé, megpróbál minden fontos információt, jó tanácsot átadni nekik és megszerettetni velük a régiót.

Az apartmanház ötlete a férjéé és testvéréé. Egy nagy családi nyaralóházat alakítottak át teljesen 2013-ban és 6 miniapartmant hoztak ki belőle. Mindegyik apartman légkondicionált és két légteres. A hálószobákban egy franciaágy, a nappalikban pedig 2 egyszemélyes ágy és felszerelt konyhasarok található, valamint hajszárítóval ellátott tusolókabinos fürdőszobákkal rendelkeznek az apartmanok.

Tágas teraszok, belső udvarok és nagy árnyas kert használata tartozik az apartmanokhoz. A kertet Renato, Gabriella agrármérnök párja gondozza.

Marche tartomány a magyar turisták nagy részének ismeretlenül cseng. Nincsenek világhírű képzőművészeti alkotásai, bár a loretoi zarándokhely (Gabrielláéktól 7 km-re), Urbino, valamint Recanati sokaknak ismerős.

Ennek ellenére érdemes felvenni a bakancslistára ezt az olasz régiót, mert egy igazi gyöngyszem! Az emberek mediterrán kedvessége, a természetesség, amivel és amit kínálnak, egy életre meghatározó élményt nyújt az idelátogatóknak. Elragadó a 180 km hosszú tengerparthomokos strandjaival, csendes öbleivel és a 26 elbűvölő tengerparti kisvárossal. Borászatból, jó borból és jó ételekből sincs hiány! 🙂 Marche meg tudta őrizni hamisítatlan olasz jellegét azáltal, hogy nem vált turistagyárrá és pont ezért nyújt lehetőséget az igazi kikapcsolódásra.

Marche tartomány középső részén, Anconától olyan 20 km-re található a gyönyörű Riviera del Conero és a vendégház. A legszebb és legismertebb strandok itt Sirolo és Numana.
A táj jellegzetessége a Monte Conero, egy meredeken tengerbe szakadó sziklaszirt, mely hangulatos, romantikus öblöket képez és igazi mennyország a búvárkodás szerelmeseinek. A közvetlen közelében fekvő Marcelli di Numana strandjai pedig a kisgyerekes családok számára tökéletesek homokos-kavicsos tengerparttal és lassan mélyülő, kristálytiszta vízzel.

Remélem sikerült meghoznom a kedveteket a vakáció szervezéséhez! Én a legszívesebben már most pakolnék… 🙂

Az apartmant megtaláljátok Facebookon és ide kattintva is. Gabriella, Renato és Sergio szeretettel várnak titeket és minden kérdésetekre szívesen válaszolnak. Segítségükkel teljesen olyan lesz a vakációtok, amilyennek megálmodtátok és feledhetetlen élményekkel térhettek majd haza. A Residence Le Ali del Conerogyerekbarát hely, a legkisebb vendég tavaly három hónapos volt. 🙂

Ha ti is Olaszországban valósítottátok meg az álmaitokat és kezdtetek bele egy vállalkozásba vagy olyan tevékenységetek van Magyarországon, mely Olaszországot is érinti és szívesen mesélnétek róla az olvasóimnak írjatok egy üzenetet itt. Nyitott vagyok a barter együttműködésekre, promóciókra. 🙂

Megtaláltok Facebookon és Instagramon is!