Hangolódjunk a nyárra 🙂 Nyaralástipp numero 1: Szardínia!

Ezt a szigetet nem csak a külföldiek, hanem az olaszok is imádják, egy szardíniai nyaralás hallatán ők is elismerően bólogatnak, sőt irigykednek. Ez a sziget egyike azon helyeknek, amelyekbe első látásra beleszeret az ember. Ez velem is így történt és ez a szerelem azóta is lángol.

3

Alghero a sziget észak-nyugati részén fekszik és  tengerpartjai leírhatatlanul gyönyörűek. Augusztusban leírhatatlanul zsúfoltak is (ez érvényes az egész szigetre, nem csak Algheróra), a legjobb júniusban és szeptemberben felkeresni a környéket, a hatalmas tömeg nélkül könnyebb felfedezni a sziget rejtett szépségeit, kisebb, eldugott strandjait is.

Alghero egy különleges kis város, az olasz, a szárd és a katalán kultúra kellemes egyvelege, mely elvarázsol és magával ragad. A helyiek nyitottak, barátságosak és segítőkészek, amint kissé elveszettnek tűnő turistát látnak térképpel a kezében már készek is útbaigazítani.

A történelmi belvárosban hangulatos kis utcákon sétálhatunk, szárd és katalán éttermek, korall ékszerektől roskadozó üzletek és fagyizók között. A fagyizókat nem szabad kihagyni, a legfinomabb a helyi fagyispecialitás, a mirto. A kikötő és a bástyák is nagyon szépek: innen csodálatos fotókat lehet készíteni a tengerről. Egy romantikus vacsorához pedig nincs is jobb helyszín mint a tengerre nyíló tradicionális kis éttermek. A szárd konyha nagyon ízletes!

4

Mint Barcelonának, Algherónak is megvan a maga Rambla-ja. Ez a hangulatos kis tengerparti útvonal, a Lido strandjához vezet. Ez Alghero belvárosi strandja, őszintén szólva nem a legszebb, de egy próbát ez is megér. A város szélén azonban egy lenyűgöző partszakasz vár minket: Maria Pia strandja, melyet egy szép mediterrán fenyvesen keresztül közelíthetünk meg. Finom fehér homok, lassan mélyülő csodaszép tenger, Maria Pia nem véletlenül a város legfelkapottabb strandja.
De ezzel még nincs vége a mesés strandoknak! Autóval, biciklivel vagy akár a jól szervezett és nem drága helyi autóbuszokkal könnyen eljuthatunk a városon kívüli csodálatos helyekre.

Az egyik legszebb, gyakran Karib-szigeteki strandként leírt hely a Bombarde. Nem messze tőle az én kedvencem Lazzaretto, ahol a sziklák egy sor apró öblös részt hoztak létre. Tömegmentes időszakban itt tudunk magunknak saját kis intim hangulatú strandot találni. A szakasz homokos, a víz kristálytiszta, lassan mélyülő, a látvány pedig lenyűgöző. Említést érdemel még Porto Conte strandja is, mert a turisták nem igazán ismerik, így nem nagyon zsúfolt, és a helyiekkel együtt tudjuk nyugodtan élvezni az öböl fantasztikus panorámáját.

Végül még egy érv Alghero mellett: már Budapestről is könnyen elérhető a Wizz Air közvetlen járatainak köszönhetően!

1

2

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!