Én nagy macskaimádó vagyok, és ebből a szempontból is jó helyre költöztem. Milánóban nagyon sok helyen vannak macskakolóniák, a legszerencsésebb csapat igazán nemes életet él a Sforza Kastélyban. Aki már járt Milánóban (vagy látott fotókat), az biztosan ismeri ezt a kastélyt, Milánó egyik szimbólumát.

De azt tudtátok, hogy vár körüli árokban egy nagy, védett macskakolónia éli nyugalmas mindennapjait? Ezek a macskák nagyon szépek és ápoltak, az önkormányzat és egy önkéntes csoport gondoskodik róluk, naponta többször kapnak enni, inni. Mint köztudott, a macskák nagyon jól megvannak maguknak, így nem is nagyon közelítik meg turistáktól túlzsúfolt kastélyt. Csak fekszenek az árokban, nyugodtan, tele hassal néznek felfelé az őket fényképező turistákra, mintha csak azt mondanák: “irigyelsz mi? Ugye milyen jó helyem, arisztokratikus életem van? Ez a kastély az enyém!”
Amikor erre járok, szeretek megállni és figyelni ezeket a Garfield méretű szőrpamacsokat.

Néha, amikor kevesebb a turista, egy-két kiscica megközelít, de eléggé bizalmatlanok. Mindenesetre, aki szereti a macskákat, nem hagyhatja ki Milánóban a Sforza-kastélyt! 🙂

meow