Milánó az aperitivo fővárosa, ami a helyi happy hour-t takarja: este 6 és 10 között a koktélunk mellé annyit ehetünk a bár svédasztalos büféjéből amennyi csak belénk fér (és amíg a koktél el nem fogy).
A város tele van jobbnál jobb helyekkel! Én személy szerint imádom a Corso Sempionét, ahol egymást érik az aperitivót kínáló bárok és kávézók. Ráadásul a helyszín is az egyik legszebb Milánóban: az impozáns diadalív, az Arco della Pace a kiindulópont, innen kezdődik a munka utáni pezsgés.

arco

Sötétedés után az igazi a hangulat: a kiülős helyek az éjszakai megvilágítással igazán hangulatosak, még télen is. A háttérben a kivilágított Sforza Kastélyt is megcsodálhatjuk. A széles járdákon mindig nagy a forgatag, két koktél között sokan helyet változtatnak, egy éjszaka alatt több helyet is kipróbálnak.

Jpeg

Általános szabály a legzsúfoltabb napokra (péntek és szombat): ülj le oda, ahol szabad helyet látsz. De ha már van választási lehetőség, akkor ajánlom a kedvencemet, a Bhangrabart, amely pont a térre nyílik szinte a diadalív alatt. Több éves milánói élet tapasztalatával mondhatom, hogy itt, és a Piazza Vetrán található La Hora Felizben (írok majd erről is) a leggazdagabb az ételválaszték. Ajánlom még a Deseot is, itt főleg a desszerteket szeretem: gyakran van csokiszökőkút és lehet bele pillecukrot mártogatni… A két klasszikus nevét is érdemes megjegyezni: Living és Jazz Café.
A viszonlag új Duomot is nagyon megkedveltem, hangulatos és isteni a lazacuk. Mellette találhatjuk a Parco Milanot, nagyon finom pizzát készítenek!
Szintén nem rég nyílt a Klover, barátságos árakkal és jófej személyzettel várják az enni-inni vágyókat.

Jpeg

Mindig jó szétnézni és új helyeket kipróbálni, főleg itt ahol a kis mellékutcákban is gyakran nyílnak új helyek. Az árak? 7 és 11 euro között. És ha vége az aperitivónak? Semmi gond, ezek a helyek nagyon kellemesek és hangulatosak este 10 után is, megéri beülni egy késő esti koktélra vagy egy pohár borra. Ilyenkor már alacsonyabbak az italárak, hiszen nem kínálnak mellé harapnivalót.

Jpeg