Van néhány édes, nagyon édes kedvenc helyem Milánóban 🙂

Az egyik Brerában, a város egyik legszebb, leghangulatosabb negyedében található, amely főleg a képtáráról és a hagyományairól híres. Így van ez az evéssel is, egymást érik a régi, tősgyökeres brérai éttermek és kávézók. Via dell’Orso 20 szám alatt pedig íme az én kedvencem:  Caffè Vecchia Brera – Creperia, ahol még sose csalódtam a palacsintákban.

Egyetlen szóval jellemezném: kitűnő! A sós és édes palacsinták listája nagyon hosszú, nehéz a választás. Ráadásul nagyon kiadósak is, mert nem sajnálják a hozzávalókat, jól megtöltik a palacsintákat.

A sósak közül én a gombásakatt szeretem, a lazacos-gombás verzió például igazi különlegesség.
Az édesek közül a kedvenceim a csokis-körtés és a csokis-banános csodák, de nagyon finom a nutellás-kókuszos, a vegyes lekváros és az olvasztott fehér csokis-fagyis változat is. A palacsinták árai 6-8 euró között mozognak. Maga a hely is nagyon hangulatos, bár ebédidőben nem könnyű szabad asztalt találni, mert megtelik helyiekkel. Egy próbát azért megér, esetleg várni is érdemes egy kicsit.

A palacsinták mellett piadinákat, szendvicseket, turmixokat és salátákat is kínálnak, és happy hour is van.

Vacsorára is szeretek beülni ide a férjemmel vagy a barátnőimmel és kellemesen elbeszélgetni egy-két finom palacsinta és koktél mellett. Persze nem a diétáról 🙂

crepes3

crepes4