Igen, ilyen is van végre! 🙂

2017. március 28-án megnyitotta kapuit Milánó mellett, Cornaredóban a Tulipani Italiani névre hallgató tulipánmező.

Jpeg

Igazi tulipánmániásként nem hagyhattam ki és ma délelőtt felkerestem ezt a csodás helyet! Belépve újra úgy éreztem magam, mint kislány koromban, a nagymamám kertjében 🙂

unnamed

A milánói tulipánmező egy holland pár ötlete volt. 180 különbő tulipánfajta és összesen 250.000 szépség várja itt a látogatókat. A mező különlegessége, hogy itt szabad virágot szedni! Sőt, kell! Mert hogy a belépő 2 tulipán megvásárlása. Egy tulipán 1,50 euró, azaz fejenként 3 euró. Ezért az összegért tehát fejenként 2 tulipánt szedhetünk szabadon a mezőn.

unnamed3

Jpeg

Ennél több tulipánt is szabad szedni, de távozás előtt a kasszánál ki kell fizetni a többletet. A tulipánszedéshez még vödröt is adnak 🙂

A mező szélén kisebb ágyásokban találhatóak a bemutató ágyások a nem szedhető tulipánokkal, míg a mező közepén, vagyis a mező nagyobb részén elterülő hosszabb ágyásokból szemezgethetünk.

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Hét közben a helyszínen is megvehetjük a jegyet, de hétvégére online kell foglalni a www.tulipani-italiani.it oldalon.

A tulipánok körül-belül április közepéig lesznek szépek, tehát ha az éven már nem tudtok ellátogatni ide, akkor írjátok be a naptáratokba már most, hogy jövőre ne maradjatok le a virágzásról!

Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 9-19:30. A legjobb 11 és 14 óra között menni, ilyenkor vannak a legkevesebben. Kutyát bevinni tilos.

Végezetül pedig még néhány tulipán:

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Nektek hogy tetszik a milánói tulipánmező? 🙂

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!