Az utóbbi két hétben a munkámnak köszönhetően északtól délig utazhattam az országban és gondoltam írok róla egy kicsit, hisz ezt az új blogot személyesebbnek szánom, mint a régit.

Az utazások apropója a DXN Inspiration Day-ek, azaz Inspirációs Napok voltak, ezeket az olasz DXN iroda szervezte. A meghívott magyar előadó Kócsó László volt, ő érte el a DXN-ben a legmagasabb üzleti szintet Európában elsőként. Én az ő előadásait tolmácsoltam olaszra. A DXN-nek már 2014 óta fordítok, tolmácsolok és foglalkozok az üzlettel is.

Szóval az első állomás Catania volt. Vagyis lett volna, mert a rossz idő miatt a gépet átküldték Palermóba, így az lett az első állomás. Volt is ijedelem, mert 5-kor kellett volna kezdenem a rendezvényen és 3-kor szálltunk le Palermóban. Azért megpróbáltam pozitívan hozzáállni (meg az idős nénik is a hátam mögött 😀 ).

Jpeg

Azzal ijesztgettek, hogy innen majd busz visz Cataniába. Hát ez 3 óra lett volna, így a rendezvényen már nem sok hasznomat vették volna… Szerencsére a gépet csak újratankolták és már fordultunk is vissza. Még egy képet is sikerült készítenem Palermóban! 😀

Jpeg

30 perccel a fotó remekmű elkészülte után megérkeztem Cataniába, ahol a záporoknak már nyoma sem volt és verőfényes napsütés fogadott, meg a csodás NH Parco Degli Aragonesi Hotel. Itt a legszívesebben belevettem volna magam a medencébe felfrissülni.

Jpeg

Viszont a medence zárva volt és Kócsó László előadása is kezdődött, így a konferenciatermet céloztam meg egyből. Mindig hatalmas élmény a Laci előadásait tolmácsolni és az olasz üzletépítők szeretetét élvezni! Ez az előadás azért is volt különleges, mert jeltolmácsunk is volt. Cataniában a hallássérültek csoportja nagyon aktív és ezen az előadáson is főleg ők voltak jelen.

catania

Az előadás után a L’Oste e il Mare éttermet céloztuk meg. Hát… életemben nem ettem még ilyen finom halételeket! Frissen fogott halból készül minden, sőt a tulaj meg is mutatta a halakat, mielőtt nekiláttak volna a főzésnek. A vacsora végén pedig meglepetésként hoztak nekünk egy kis helyi finomságot is: cannoli siciliani! Mutatok pár képet 🙂

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Másnap is gyönyörű idő volt és kihasználtam egy magányos sétára a tengerparton. Ez nagyon kikapcsolt és feltöltött pozitív energiával. Ha van rá lehetőségetek, csak ajánlani tudom, hogy utazzatok a tengerhez nyári főszezonon kívül is, mert hihetetlenül fel tud tölteni! Kicsit távolabb meg már fürdőző embereket is láttam, bár ez nekem április 3-án 22 fokban még egy kicsit extrémnek tűnt 🙂

Jpeg

Hamarosan jövök bresciai és római beszámolóval!