A Ligur-tenger nagyon népszerű főleg Lombardia és Piemonte lakosainak körében, sok családnak van is itt nyaralója. Külföldi turisták által kevésbé ismert és látogatott a Savona környéki partszakasz, így maximus augusztusban zsúfolt, amikor megtelik olaszokkal.

A mi nyaralónk Noliban található, ez a kis falu az egyik legszebb a Genova és a francia határ közötti szakaszon, egy igazi kis gyöngyszem! A falu belvárosa hangulatos sikátorokból, kisebb-nagyobb terekből, csodaszép és jó állapotban levő középkori épületekből és gyönyörű régi templomokból áll. Mindezt napközben belengi a friss, meleg focacciák és pizzák illata, képtelenség nem becsábulni valamelyik pékségbe!

sam_4953

A templomok közül kiemelném a Chiesa di San Michele Arcangelo-t, mely a X. században épült, a város középkori épületei közül pedig a Palazzo del Comune-t, melynek tornya a XIII. században épült és teljes szépségében fennmaradt. Megéri felmenni a XII. században emelt várba is, a panoráma valami lélegzetelállító innen! A csillogó öböl, Noli híres középkori tornyai, a hegyoldalba épült villák, a távolban a hajók… órákig el tudnám nézni!

noli

A tenger kristálytiszta, a strand aprókavicsos, néha homokos részekkel, megfelelő tengerjáró papuccsal azonban a kavics sem gond. A papucsról jut eszembe a Pappus, a város legnépszerűbb fagyizója: megér egy próbát! Nekünk a Joy nevű, kisebb fagyizó jobban tetszett, igaz, hogy kisebb, de kedvesebb a kiszolgálás, a fagyis lány meg is kóstoltatotta velünk a legújabb ízeket. 🙂

sam_4920

Noli kirándulásokra is ideális kiinduló pont, mi Sanremóban, Imperiában és Genovában jártunk, de főszezonon kívül megéri a közeli Bergeggibe is átmenni. A sziklára néző, homokos kis partszakasz lenyűgöző, viszont ha nehézségeitek vannak a mozgás terén, akkor nem ajánlom, mert nagyon durván meredek lefelé az út. Ajánlom még Varigottit is, szép kis üdülőfalu és a strandja is szuper! 🙂

cam00140

cam00162

cam00238

2

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!