Nagyon szeretem a finom borokat, egy borkóstoló számomra mindig különleges és felvidító program! Milánóban egymás után nyitnak mostanság a jobbnál jobb vinotékák, így mindig van mit kipróbálni. 🙂

Az egyik kedvencem a Wineria névre hallgató kis vinotéka, mely 2013 nyarán nyitott az akkori lakásunktól pár méterre és ez az egyik első is volt a környéken. Mi meg az első vendégei. 🙂
Tisztán emlékszem a nyitásra, mert éppen arra sétáltunk a férjemmel, hogy na vajon mi nyílik itt, és a tulaj kedvesen beinvitált minket egy pohár borra.

wineria1

Stefano, a Wineria tulaja és kitalálója egy fiatal borimádó srác. Miért különleges a Wineria? Mert itt nem a szokásos borokat találjuk meg. Stefano észrevette, hogy az emberek többsége nem tér be a hagyományos vinotékákba, mert ezekben drága, minimum 40 eurós borokat árulnak, ezért inkább a szupermarketek polcairól választanak borokat. Az ő elképzelése egy kedves kis vinotéka volt, ahol minőségi, de nem méregdrága borokkal ismerkedhetnek meg a vendégek. A borok 90%-a olasz termelőktől származik, akikkel ő vette fel a kapcsolatot. Kevésbé ismert, de kiváló termelőkről van szó, akik nem termelnek annyit, hogy beszállítsanak a szupermarketeknek, így nehezebben tudják eladni a boraikat.

wineria

A Wineria mottója a “Minőségi bort, 20 euró alatt”, tehát ennél drágább borral nem találkozhatunk itt.

Minden este van borkóstolás, ilyenkor néhány üveg kiválasztott bort kinyitnak és ezeket lehet megkóstolni egy kis harapnivaló mellett 5-6 euró fejében. Emellett bortanfolyamokat is tartanak azoknak, akik szeretnének profik lenni borügyben és rendezvényeket (születésnapokat, esküvői fogadásokat) is vállalnak.

wineria3

Mi nagyon szeretjük ezt a helyet, mert mindig kedves, figyelmes a kiszolgálás, különlegesek és isteniek a borok és finom falatokat szolgálnak fel melléjük. Nyári estéken különösen imádok leülni a Wineria teraszára és megkóstolni egy pohár fehérbort vagy rozét. 🙂

A Wineria arról is híres, hogy néhány éve Valentin-nap környékén bevezette, hogy “lecsókolható” egy pohár bor ára: ha a pár megcsókolja egymást, akkor Stefano állja a borukat! A kezdeményezés neve Paga con un bacio, azaz Fizess egy csókkal. A nagy sikerre való tekintettel már nem csak Valentin-napkor szokott lenni ilyen, érdemes figyelni. 🙂 Viva l’amore (e il vino)!

A Wineria címe: Piazza Carlo Caneva 4. A 14-es villamossal könnyen megközelíthető. Leszálltok a Piazza Caneva megállónál és látni is fogjátok. Ha mégse, akkor a nagy zöld Bio C’Bon bioszupermarketet keressétek a szemetekkel, mert mellette van egy matracüzlet és a Wineria. Nyitvatartás: hétfőn 14:30-20:00, kedd-szombat: 10:30-21:30.

wineria2
Ha megéheztetek a borozásban, ajánlom a szembenlévő Piccolo Padre éttermet és pizzériát, mert eszméletlen jól főznek, isteniek a pizzák és nagyon barátságosak az áraik is. Igazi olasz konyha! 🙂

Frissítés 2017. november 8: már metróval is megközelíthető a környék. A lila metró Gerusalemme állomásától a via Fauchén felsétálva. Itt kedd délelőtt és szombaton kb. délután 5-ig egy hatalmas piacot találtok.

Kövessetek Facebookon és Instagramon is! 🙂