Ha Milánóban szeretnétek eltölteni néhány napot, főleg, ha édes kettesben, tervezzetek be egy délutánt (vagy akár egy egész napot!) Comóban! Ez a romantikus város, a hangulatos utcácskáival, a csillogó tó partján, melyhez az Alpok adnak mesés keretet, mindenkit elvarázsol, minden évszakban elbűvölő, egyszerűen megunhatatlan.
Nagyon könnyen megközelíthető autóval is, de én inkább a vonatot ajánlom, Milánó Cadorna állomásról nagyon gyakoriak a Le Nord járatai, kb 8 euró a retúrjegy, Comóban pedig a tóparton, a belvárostól néhány méterre van az állomás. És legalább nem kell a parkolóhely keresésével időt vesztegetni! Centrale állomásról is megy vonat.

Comót gyalogosan érdemes felfedezni, a szűk utcák között andalogva. Lássuk a főbb látnivalókat! A történelmi belváros szíve a Piazza San Fedele, ahol a Basilica di San Fedele is áll. A bazilika mögött található a Palazzo Cernezzi, megéri bekukkantani a lenyűgöző 1500-as évekbeli udvarra. Innen hamarosan a Corso Vittorio Emanuele II-re érünk, ez Como bevásárlóutcája. A corso a Piazza del Duomo-hoz vezet, ez egy lenyűgöző szépségű tér, az impozáns Dómmal, mely román, gótikus és reneszánsz elemekkel is büszkélkedhet. Vele szemben kiülős kávézók sora található.

A belváros után célozzátok be a Piazza Cavour-t és innen tegyetek egy sétát a tó mentén! Induljatok a Tempio Voltiano irányába, a híres fizikus emlékét őrző épület is megér egy látogatást. Nem messze található a Monumento ai Caduti, mely az első világháború áldozatainak állít emléket. Ha több időtök van, iktassátok be a Villa Olmót is, a parkja meseszép és a kilátás, ami innen nyílik a tóra és hegyekre egyszerűen felejthetetlen!

Visszafelé nagyon kellemes a tó mentén sétálni, a párommal gyakran egészen a Villa Geno-ig elsétálunk, ott is meg lehet pihenni és gyönyörködni a mesés panorámában.
Ha szerettek hajókázni, akkor ne szalasszátok el az alkamat, Comóból nagyon sok hajó indul. Ajánlom figyelmetekbe a fogaskerekűt is: fel lehet menni Brunatéba, ahonnan lélegzetelálító kilátás nyílik az Y alakú tóra.


Ha megszálltok Comóban egy éjszakára, másnap fedezzétek fel a többi városkát a tó mentén: Cernobbio, Nesso, Bellagio, Laglio, Menaggio és Varenna csak néhány a sok-sok gyöngyszem közül.

 

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!