Mikor a legérdemesebb Milánóba utazni? Tavasszal! Azon belül is a magnóliavirágzás idején, mert a város ilyenkor mutatja a legszebb, legromantikusabb arcát. Ebben a bejegyzésben megmutatom nektek a kedvenc helyeimet a városban, melyeket illően tavaszias ruhákban kerestem fel az idén!

A legelső a Conciliazione metrótól pár méterre húzódó apró kis gyöngyszem, a Piazza Nicolò Tommaseo-n található Giardini di Renata Tibaldi.

Ezt a kis magnóliakertet a turisták kevésbé ismerik, leginkább a helyiek kedvenc jegyesfotós helyszíne. Teljesen jogosan, hiszen itt nem lehet rossz fotót készíteni! Én az aktuális kedvenc tavaszi ruhámat, ezt a meseszép Bonprix ruhát találtam a magnóliákhoz illőnek. 🙂 Lentebb be is linkelem nektek, mert komolyan mondom, ez életem eddigi legszebb, legtökéletesebb tavaszi ruhája!

A magnóliafákkal szemben található Santa Maria Segreta templom már magában is lenyűgöző, de a magnóliáktól keretezve igazán mesébe illővé válik.

Talán nem is véletlenül áll itt ez a templom: a jelenlegi katolikus templom helyén egykor Ceres temploma állt, aki a római mitológiában nem más, mint az anyai szeretet és a növények, virágok istennője.

Egy biztos, ez a kis park Milánó legszebb titkos gyöngyszeme!

Milánó leghíresebb magnóliája mégis a Dóm mögötti pici fácska, hiszen ő tündököl a legközpontibb helyen.

Én is meglátogattam, de a Giardini di Renata Tibaldival ellentétben itt nem lehet hosszasan gyönyörködni és ha nem korán reggel keresi fel az ember, a fotóért sorba kell állni.

Ezt a kék kabátot nagyon szerettétek Instagramon. Meg is érdemli a szeretetet, mert ilyen szép, csinos fazonú, babakék kabátot ritkán látni! A Benettonban vettem március elején és azóta bevallom, hogy örülök a kicsit hűvösebb tavaszi napoknak, amikor előkerülhet. 🙂 Ráadásul csodásan mutat a Bonprix rózsaszín ruhájával és a Parfois tavaszi kalapjával.

Milánóban számos gondozott, zöldellő parkot találhatunk, én legutóbb a Giardini Pubblici di Indro Montanelliben jártam egy tavaszi sétára. Gyönyörűen virágba borultak a fák!

A parkkal szemben található a Villa Reale di Milano (via Palestro 16). Nem olyan ismert, mint a monzai Villa Reale, de érdemes meglátogatni és tenni egy kört a kertjében is, ahol egymásba érnek a magnóliák és ragyog az aranyeső is.

Azt a csinos, kék ruhát nem csak a Villa Reale kertjében, de a Milánói Dóm tetején is megsétáltattam. Ez is a Bonprix webáruházból van és egy nagyon kényelmes, de ugyanakkor csinos, nőies darab. Az anyaga kellemesen puha (vasalást igényel), a dereka gumis. Magassarkúval elegánsabb, dolgozós viselet, míg balerinacipővel mutatós travel outfit lesz belőle.

Ide kattintva tudjátok megnézni közelebbről, ha pedig nem a magyar weboldalon keresitek, akkor a 91598095-as cikkszámon találjátok meg.

A másik virágos álomruhám pedig igazán különleges darab, mert színben, mintában teljesen hozzá illő kabát is kapható a weboldalon! (Mint látjátok, mire egy héttel a kék kabátos fotó után visszatértünk fotózni, már elvirágzott a magnólia a Dóm mögött.)

Ez a ruha és a kabátka egy álomszép párosítás, maga a tavasz! A ruháról írtam a poszt elején, hogy életem legszebb tavaszi ruhája, nos ez az egész szett így, ahogy van életem legeslegszebb tavaszi szettje! Az anyaguk kiváló, minőségi, a színek szépek, élénkek és a minták egyszerűen csodálatosak: tavaszi virágok és pillangók bájos egyvelege.

Nekem nagyon tetszik most a rózsaszín és napsárga párosítás, ezért ezzel a szív alakú zárral rendelkező Carpisa táskával hordom a legszívesebben ez a tavaszi outfitet.

A ruhát ide kattintva találjátok meg (cikkszáma 93035095), a kabátot pedig itt (cikkszáma 96441895).

Végre van annyira jó idő, hogy a reggeli cappuccinót és croissant a kávézók teraszán üldögélve lehet elfogyasztani! A kedvenc kávézóm Milánóban a Rosa&Co: ez egy teljesen rózsaszín, hipernőies kávézó a Corso Garibaldi-n.

Erre laza, kávézós reggelre ezt a kék ingruhát választottam a Yoins-tól, akik februárban kerestek meg együttműködési lehetőséggel. Szívesen teszteltem a webáruházukat, 2 hét alatt értek ide a csomag Kínából és nem kellett rá vámot fizetni. Hat ruhát rendeltem, kettő abszolút nem lett jó, mert hiába XS-es méretek, nagyok lettek rám. Ez a kék ruci viszont nagyon tetszik, ezt hordani fogom. Rózsaszín táskával! 🙂

Ide kattintva tudjátok megnézni a ruhát.

Hát így indult a tavasz itt Milánóban és mellesleg észrevettétek, hogy így kerek egy hónap fogszabályzós élet után máris hogy rákaptam a fogvillantós mosolyra? 🙂 Hihetetlen, mennyivel felszabadultabban mosolygok már most, pedig még nem teljesen egyenesek a fogaim, de maga a tudat, hogy ott a fogszabályzó és jó úton haladok, hatalmas magabiztosságot ad. Egy hónappal ezelőtt ezek a képek elképzelhetetlenek voltak! Úgyhogy ismét hajrá mindenkinek, aki belevágna, akárhány éves is vagy, sosem késő!

További tavaszi képekkel, mindennapi történésekkel várlak titeket Instagramon. 🙂