Végre újra szabadon mozoghatunk a saját régiónkon belül! Ki is használtuk azonnal az alkalmat és a megunhatatlan Comói-tó felé vettük az irányt. 🙂

De nem Como, hanem Lecco felé indultunk. Az első állomásunk maga Lecco volt. Ez a tóparti városka arról híres, hogy itt játszódik Alessandro Manzoni Jegyesek című regénye.

Nem találom a szavakat arra, hogy milyen érzés volt leparkolni az autót, kifizetni a parkolójegyet, elsétálni az autótól és megállni a tóval szemben. Olyan egyszerű, banális dolgok ezek, de 3 hónapja nem éltük át, és ez egy örökkévalóságnak tűnt! Hosszú ideig csak álltunk némán, szívtuk magunkba a tó illatát és könnyes szemmel bámultuk a tájat.

Nem mi voltunk az egyetlenek, akik ilyen transzba esve meredtek maguk elé. Nagyon megható volt, ahogy összeakadt a tekintetünk más sétálókkal, kirándulókkal és kiolvastuk egymás szeméből az elmúlt hónapok megpróbáltatásait és az éppen visszakapott szabadság örömét.

Természetesen maszkot viseltünk, mint mindenki, ezt én is csak a képek erejéig vettem le. Ennek a csodaszép, pipacsos Bonprix ruhának muszáj volt így érvényesülnie! Ez a ruha egy álom, nem véletlenül ezt választottam “szabadulós ruhámnak”. 🙂

Ez a pipacsos álom tökéletesen illet a boldogságomhoz és valami leírhatatlanul jó érzés volt újra azért csinosan felöltözni, hogy elhagyjam a lakást. Nagyon kellemes, puha anyaga van, hangsúlyozza az alakot, de nem tapad, nem tolakodó, hanem olyan igazán finoman nőies. A Bonprix ruhák között találjátok meg, a cikkszáma 93435095.

Leccóban a legtöbb időt a tóparton töltöttük, de maga a városka is megér egy sétát. Nagyon gazdag történelmi emlékekben, 2017-ben legromantikusabb észak-olasz tóparti városnak választották! Én egyszerűen imádom, ahogy szinte keretbe foglalják az Alpok, mint egy megelevenedett festményt.

Lecco után az én kis személyes kedvencem, Lierna következett. Lierna csendben elvan magának Lecco és Varenna között, pedig nem kellene ennyire szerénykednie!

Ezt a kis települést virágözönben pompázó házak, csendes kis utcák és tiszta, fürdésre hívogató partszakaszok jellemzik.

Sehol sincs a tónak olyan gyönyörű smaragdzöld színe, mint itt! Ezt az itt élő hattyúk is tudják, fel is vágnak rá és lenézően pózolnak. 🙂

Nem tudom, mikor voltam életemben utoljára ennyire boldog. Még egy furcsa fénycsóvát is kaptam a fejemre, miközben átadtam magam a szabadság érzésének.

Lierna után Varennába szerettünk volna menni, de le voltak zárva az utak. Nem tudtuk megközelíteni azt a város elején található parkolóházat, ahol parkolni szoktunk, csak a város végén találtunk egy parkolóhelyet. Onnan viszont nem tudtunk besétálni, mert le volt zárva a partszakasz. Úgyhogy a varennai kaland 5 percig tartott, na de majd visszatérünk.

És íme az a panoráma, amivel soha, de soha nem fogok tudni betelni és amit látva mindig rácsodálkozom arra, hogy micsoda elképesztő alkotás is a természet: a Laghetto di Piona!

Colico városához tartozik, ahol egy szép, füves strandot is találunk. Ez itt egyébként a kitesurf rajongók paradicsoma, úgyhogy ha szeretitek ezt a sportot, akkor mindenképp érdemes ellátogatnotok ide! Lehetett már fürdeni is, bár a víz még nagyon hideg volt.

Egy kis pancsolás után erre a Bonprix overálra váltottam. Ezt amúgy bevallom, hogy a pálmás mintája miatt választottam, mert nem igaz, hogy Pálma a nevem és nincs egy pálmás ruhám se! 🙂 Nagyon kellemes, friss viselet, élénk, nyári színekkel, le se fog esni rólam idén nyáron! A pálmaleveles overál cikkszáma 91176581.

Bár még mindig alig hiszem el, hogy szabadabban mozoghatunk és végre kirándulhatunk, sokkal jobban érzem magam lelkileg az elmúlt néhány napban. Hihetetlen, hogy mit éltünk át március 7 óta, és az utóbbi hetekben már nagyon szenvedtem. Én biztos, hogy nem bírtam volna tovább a bezártságot.

Remélem, hogy jól vagytok és ti is szabadabban mozoghattok már! Vigyázzatok magatokra és ha tehetitek, tegyetek nagy sétákat, kiránduljatok, töltekezzetek a természet egyedülálló gyógyító erejével!

És kövessetek Instagramon és Facebookon. 😉