Bergamo egy gyönyörű város, igazi ritkaság, hiszen történelmi óvárosa egyike azon keveseknek itt Olaszországban, melyeket a mai napig teljesen körülölel a középkori városfal. Nem is olyan régen írtam róla, ide kattintva olvashatjátok a posztot.

Ha kedvet kaptatok hozzá, akkor jó hírem van: tudok egy szuper szállást is! Ráadásul magyarul beszélőt 🙂 Réka apartmanja vadonatúj, minden komfort megtalálható benne, közel van a városközponthoz, a pályaudvarhoz és a reptérről is könnyen megközelíthető.

Akár maga Bergamo a célpont, akár összekapcsolnátok Milánó megtekintésével is a látogatást, akár a környező hegyekben túráznátok, mindenképpen ajánlom figyelmetekbe ezt a minden részletében jól kigondolt apartmant, mely Little Prince, azaz A kis herceg névre hallgat.

Na de miért is foglalkozik egy magyar lány Bergamóban profi szállásadással? Réka története nagyon megfogott. Turizmust tanult, majd légiutas kísérőként dolgozott a Ryanairnél, melynek Bergamóban van a bázisa. Aztán az Emiratesnél folytatta a karrierjét, de velük messze került Olaszországtól, Dubaiba, így távkapcsolatban kellett folytatnia a párjával. Akárcsak az én esetemben, nála is a szerelem győzött és visszaköltözött Olaszországba a vőlegényéhez.

Gondolkodott, hogy hogyan tovább és mivel turizmust tanult és mindig is szívesen foglalkozott turistákkal, szereti vendégül látni őket, beszélgetni velük, megismerni őket egy kicsit, segíteni nekik, arra jutott, hogy ez lenne a legjobb vállalkozás.

És miért pont A kis herceg? Réka és a párja nagy rajongói ennek a könyvnek, minden évben elolvassák, és mindig találnak benne valami újat. A kapcsolatuk elején Réka ennek a felolvasásával gyakorolta az olasz nyelvet. Mivel ennyire összeköti őket a történet, egyértelmű volt az apartman neve is.

Láttátok milyen gyönyörű festmények díszítik az apartman falait? Igazi különlegességek, Réka munkái. Hobbiból kezdte el festeni a könyv képeit ajándékba a párjának, mára viszont annyi kép lett, hogy nem volt kérdés, mik díszítsék az apartman falait.

Végezetül íme néhány kép az apartmanról:

Réka apartmanját megtaláljátok a Booking-on, Airbnb-n, illetve Facebookon is. Keressétek fel, érezzétek jól magatokat Bergamóban!

Ha tetszett a poszt, kövessetek Facebookon és Instagramon is! 🙂