Nagyon szeretek Milánóban sétálni és új helyeket felfedezni. Egyik legkedvesebb felfedezésem a Villa Necchi-Campiglio. Ez a csodaszép villa Milánó egyik eldugott, kevésbé ismert gyöngyszeme.

Véletlenül bukkantam rá néhány éve és azóta is gyakran visszatérek, mert ez a hely mindig elvarázsol!

A villa egy tipikus 1930-as évekbeli magánvilla, csak 2008-tól látogatható. Különösen szeretem a kertjét: tiszta vizű medence, szép virágok, gondozott fák, pázsit, egy igazi titkos kert Milánó szívében, hiszen a Corso Venezia-tól pár percre található, a via Mozart 14 alatt.

Érdemes jegyet váltani és megtekinteni a villa belső tereit is, ugyanis különleges és lenyűgöző kincseket rejt! Az épület az art deco egyik legszebb példája, ahol különleges lakberendezési megoldásokat is megcsodálhatunk, például ez az egyik legelső magánház, ahová liftet is építettek. Lenyűgözőek a festmények is, többek között De Chirico és Sironi művei is díszítik a falakat, de nem ritkák a XVII-dik századi tárgyak, festmények sem.

necchi

A villa kertje ingyen látogatható, nagyon kellemes itt megpihenni egy kicsit, sokan csak azért járnak ide, hogy leüljenek olvasni, meditálni ebben a csendes oázisban, esetleg egy finom kávé mellett, ugyanis a kert mellett egy kávézó is található.

Fogadásokat, esküvőket is lehet itt tartani, szerintem mesés helyszín a boldogító igen kimondására is!

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!