Tudtátok, hogy van olyan, hogy göndörfodrász? 🙂 És a Curly Girl Method-ot követi? Bizony, egyre több fodrász foglalkozik kifejezetten göndör hajjal, ami nekünk göndöröknek igencsak jó hír. A napokban Borbély Nikolettel beszélgettem és a ti Instagramon feltett kérdéseitekből is jó néhányat feltettem neki.

Nagyon izgalmas beszélgetés lett. Én pár dolgot nem úgy csinálok, mint ő, nekem például más hajszárítási technika vált be, de nyitottnak kell lenni és mást is érdemes kipróbálni, úgyhogy olvassatok tovább!

A képek mind Niki saját munkái.

Miért döntöttél úgy, hogy fodrászként a göndör hajra fogsz fókuszálni?

Fél éve az egyik ismerősöm betett egy göndör Facebook csoportba. Teljesen magával ragadott, és beszippantott a CGM, vagyis a Curly Girl Method. (A Göndör Lány Módszer)

Napokig csak bújtam a csoportot, és ámuldoztam micsoda változásokat lehet egy sampon-balzsam cserével elérni. Rájöttem, hogy nagyon rosszul kezeltem, és vágtam a göndör vendégeim haját, és szerettem volna többet tudni ezügyben.

Ekkor találtam rá Herczeg Gyöngyi nevére, és arra a tényre, hogy tervez fodrászokat tanítani. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy én lehettem Gyöngyi első tanítványa.

Azóta egyre többen vagyunk, és szeretném, ha legalább 100x ennyien lennénk, mert szükség van sok fodrászra, hiszen nagyon sokan vagytok!

Mire figyeljünk oda, amikor fodrászt keresünk?

Elsősorban olyan fodrászt keressetek, aki hajlandó meghallgatni es megfogadni az igényeiteket. Nem retten vissza tőle, ha azt kérik ne ritkítson, és ne húzza ki körkefével vagy vasalóval. Nameg tudja használni a diffúzor tarcsát!

Az igazi az, ha tudtok a környéketeken olyan CGM fodrászt, aki elvégezte Gyöngyi workshopját. Ajánlom a szeresd magad göndören-Herczeg Gyöngyi módszer Facebook csoportot, itt folyamatosan frissül a lista.

Ha eddig vasaltam a hajam, mi az első lépés a természetes, egészséges hajért?

Olvasgasd a www.gondorkacaj.hu oldalt, és ismerkedj a CGM alapjaival. Vigyázz a termékek listája elavult, ellenőrzéshez ajánlom a www.curlsbot.com -ot.

(Szerk.: nálam is számos poszt van a témában, a Göndör Haj címke alatt mindet megtaláljátok.)

Az első lépés, hogy tudd a porozitásod, anélkül ne kezdj el vásárolni, nem mindegy milyen terméket veszel.

Milyen alkalmi frizurákat javasolsz a göndör hajúaknak?

Annyira szép a hajatok, hogy hiba kontyba rejteni… Én kiengedném, és egy szép fonással feldobnàm. (Egy csat, virág bele)

Melyek a legjobb hajszárítási technikák?

Diffúzor, vagy ha nincs, akkor tésztaszűrő. De szerezz be egy diffúzort, egyszerűbb lesz 👉 itt olyat keress, aminek nagyobbak a fogai, mint a pereme, hogy ne nyomja össze a hajad szárítás közben!

Ne fejjel lefele kezd a szárítást, nem tesz jót a hullámaidnak. Jobbra es balra döntve a fejed, hajvégektől a tövek felé haladva lesz a legszebb.

Szabad fésülködni, vagy elég egy kicsit kézzel kibontani a hajat? Esetleg vannak fésülködési tippjeid?

Fésülködni szigorúan vizesen, sérül a haj száraz fésülés esetén.

Balzsam után a legegyszerűbb vizesen, nagy fogú fésűvel, vagy tangle teezerrel.

Mit csináljak, hogy ne legyen lapos a hajam a fejtetőmön?

Első és legfontosabb, a hajvágás, hogy ne húzza le a hajad felső részének a súlya.

Amúgy diffúzorral van egy technika erre. A diffúzor fejét a hajba helyezed, fentebb nyomod szárítasz rajta, és vissza. Vagy felrázod a hajad.

Óvatosan, ugyanott húzd ki a kezed, ahogy beletetted, ne szedd szét a tincseket.

Őszülök, festetni szeretnék. Létezik CGM-ot követő festés? Mennyire roncsolja a göndör hajat a festés? Festés után proteines termékekre van szükség?

Minden festék roncsol, hiszen vegyi anyag, ami behatol a haj szerkezetébe.

Igen, létezik ilyen festék:

Suprema color (Stella)

Alphaparf szürke dobozosa

Oxi más! Subrina

Mit gondolsz az otthoni hajvágásról? Ha semmi esélyem eljutni fodrászhoz és otthon vágnék a hajamból, milyen tippet adnál?

Nagyon jó Youtube videók vannak, és egész szépen tudjátok vágni.

👉 Unicorn hair cut

👉Pigtail cut

👉Diy curly haircut

neveken keressétek ezeket.

De röviden a lényeg:

Ha szárazon tincsenként vízszintesen oldalra, vagy napocska sugaraival megegyezően minden irányba kihúzod a tincseket, és mindegyikből ugyanannyit vágsz, akkor arányosan vágod és jó formája lesz a hajadnak.

A legfontosabb tanács, amit minden göndör hajúnak tudnia kell?

Kövesd a CGM alapjait!

És szeresd magad göndören, hisz csodaszép!

Nikit Facebookon ide kattintva találjátok meg, én pedig várlak titeket Instagramon!