Már régóta foglalkoztatott, hogy vajon milyen színtípus lehetek? Miért érzem úgy, hogy a klasszikus vörös rúzs rajtam sehogy se áll és hogy hiába szépek és értékesek az aranyból készült ékszerek, én nem látom szépnek magam bennük? És ha mindezeket egy klasszikus kis feketével viselem, akkor végképp nem tetszem magamnak?

Szerencsés vagyok, mert egy Facebook csoportban megismertem Zsófit, azaz Cseke-Kovács Zsófia stílustanácsadót, akit Zeka Styling néven találtok meg a közösségi médiában. Megszületett az együttműködés ötlete és boldogan mentem hozzá tanácsadásra.

Zsófi stúdiójába belépve egyből éreztem, hogy jó helyen vagyok, olyan letisztult, világos és nőies az egész hely, ő maga pedig egy tündér és mindemelett egy vérprofi stílustanácsadó.

Ez itt a képeimen a régi stúdió, pont a találkozásunkkor talált rá az új helyre, de szerintem abban sem fogunk csalódni!

A színtípusok az évszakokról kapták a nevüket és ha tudjuk melyikbe tartozunk, akkor sokkal könnyebben fogunk tudni olyan ruhákat és sminkeket vásárolni, amelyek tényleg kiemelik a szépségünket. A hajszín, a szemüveg és az egyéb kiegészítők választását is megkönnyíti, ha ismerjük a színtípusunkat.

Amit én egyből kizártam magamnál, az az ősz, mert a nagyon meleg színekben tudom, hogy sehogy se mutatok. Kicsit reménykedtem, hogy hátha tavasz típus leszek, mert imádom a True Spring palettán szereplő korallos és barackos színeket, de hamar rájöttem, hogy ezt el kell engednem.

Na de csak úgy tükörbe meg egymásra nézve csak tippelgetni lehet, az igazság a kendőkben van! Ez a kendőhalmaz azért van, hogy a sminkmentes arcunkkal, eltakart hajunkkal párosítva megmutassa, melyik szín áll tényleg jól.

Azért fontos, hogy ne legyen rajtunk smink és eltakarjuk a hajunkat, mert a viselt sminkek színei és a hajszín (főleg, ha festett), félrevihetik a színtípusunk meghatározását.

Bevallom, tartottam attól, hogy nekem semmi sem fog feltűnni a székben ülve, azt kivéve, hogy a piros borzasztóan áll. De nem így történt, ahogy Zsófi rámhelyezte egymás után a kendőket, tényleg láttam, hogy melyiknél csillan fel a szemem és ragyog a bőröm és melyiknél tűnik sárgásnak, betegesnek az arcom.

Kiderült, hogy a hideg nyár típusba tartozok. Ennek elsőre bevallom, hogy nem örültem, mert nem nagyon tetszettek a palettán a színek, olyan fakónak tűntek a tavasz színtípus általam kedvelt színei mellett. De amikor újra megnéztem a kendőket és Zsófi rúzst is adott kipróbálni, rá kellett jönnöm, hogy valóban ezek a színek emelnek ki és nem is annyira fakó árnyalatok, van köztük szép lila, menta, hidegrózsaszín és vízkék.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy azonnal ki kell otthon dobni mindent, ami nem ide illik és nem kell észvesztett shoppingba kezdeni másnaptól. Ahogy Zsófi is mondja, nincs színrendőrség és gardróbkommandó, csak mostantól vannak hasznos támpontjaink.

(A monitoron, telefon képernyőjén kicsit másnak tűnhetnek az árnyalatok, mint a valóságban.)

Én pont jókor mentem, mert éppen szelektálós fázisban vagyok, így elbúcsúztam a bézs kosztümöktől és előtérbe helyeztem például ezt a szép lila Benetton blézert és ezt a pöttyös Bonprix ruhát.

Vásárolni is volt időm, lecsaptam egy menta színű blúzra az Upimban.

És ami most főleg nagyon tetszik, az a menta és a lila együtt! Ezt a kombinációt gyakran fogjátok látni nálam a jövőben. A kedvenc lila ékszerszettem még tavaly érkezett, de télen nem volt alkalmam viselni, most viszont a tavaszi-nyári szettek főszereplője lesz.

Ezt a meseszép, mutatós szettet egy magyar hölgy, Cziczásné Petre Szabina készítette és annyira különleges, hogy nem tudok betelni vele! Minden részletében tökéletesen kidolgozott és egyszerre kelt kifinomult és játékos hatást. Nem lehet nem észrevenni, a legegyszerűbb outfitet is feldobja.

Nézzetek rá ti is a munkájára, ha egyedi és minőségi ékszerrel szeretnétek meglepni valakit, vagy éppen saját magatokat! Megtaláljátok Instagramon és Facebookon is.

Zsófival egyébként testalkat elemzést is tartottunk és átvettük a legelőnyösebb és a kerülendő ruhadarabokat. Nem lepett meg, hogy homokóra vagyok és eddig is szerettem az alakomat hangsúlyozó, nőies darabokat, de mégis tudott újat is mondani Zsófi, például a derekam hangsúlyozásával kapcsolatban.

Egy igazán hasznos és izgalmas délutánt töltöttem el nála és ahogy egy másik bloggerina is mondta, Zsófit receptre kellene felírni minden nőnek! Én is csak ajánlani tudom nektek a színtanácsadást és a testalkatelemzést, ez bármilyen életszakaszban, életkorban sokat tud lendíteni egy nő, de akár egy férfi önbizalmán is.

Zsófi weboldalát ide kattintva tudjátok megnézni, Instagramon pedig itt találjátok meg.

Nektek melyik a kedvenc színetek? Jártatok már színtanácsadáson, tudjátok melyik színtípusba tartoztok? Írjátok meg nekem kommentben vagy Facebookon és persze Instagramon is várlak titeket!