Folytassuk a felkészülést a téli leárazásokra! Ezekkel a posztokkal az a célom, hogy ötleteket adjak, mit érdemes vásárolni Milánóban, illetve Olaszországban úgy általában, olyan márkákra fektetve a hangsúlyt, melyeket Magyarországon nem olyan egyszerű beszerezni, vagy nem is ismertek annyira. Az előző posztot ide kattintva olvashatjátok.

Kezdeném is a legújabb kedvencemmel a Lazzari-val! Először Instagramon lettem figyelmes rájuk, majd voltam tolmácsolni egy irodában és kiszúrtam az egyik ott dolgozó lány ruháját. Megkérdeztem, honnan van, mert nekem is kell, és hát egy Lazzari ruháról volt szó.

lazzari0

A Lazzari egy igazi Made in Italy márka, egy kis családi vállalkozás. Mindent itt készítenek Olaszországban, nagy odafigyeléssel és szakértelemmel. Én egyszerűen imádom ezeket a kis olasz vállalkozásokat, a reklámfilmjüket meg muszáj belinkelnem, mert ilyen cukit még sose láttam, macskásoknak kötelező: kattintsatok ide.

Üzleteik Veronában, Padovában, Bassano del Grappában és San Bonifacio-ban vannak, de a webáruházukból mindenhova szállítanak. Ide kattintva találjátok, fent jobb oldalt angol nyelvre is tudtok váltani.

Nekem jelenleg ezek a kívánságlistás darabok:

lazzari1

lazzari2

lazzari3

lazzari4

A Rinascimento márka iránti rajongásomról már írtam régebben is, ez a szerelem változatlan. Budapesten is van üzletük, Milánóban pedig a via Torinón találhatóba szoktam benézni. Nagyon várom, hogy leárazzák a ruhákat, mert akad jó néhány tetszetős darab:

rinascimento2

rinascimento1

rinascimento4

rinascimento3

És ha már szóba került az olasz zsenialitás és szakértelem, akkor nem maradhat ki Luisa Spagnoli sem. Ez ma egy márka, de Luisa Spagnoli tényleg létezett, ő az, aki feltalálta a Baci Perugina csokit! Bizony, egy hihetetlen vállalkozó szellemű perugiai asszonyról van szó, aki sajnos túl fiatalon meghalt ahhoz, hogy láthassa tervei megvalósulását, de a fia beindította a céget. Luisa 1877-ben született, 1907-ben édesipari vállalkozást alapít a férjével és két társsal, a híres Peruginát, de amikor kitör a világháború minden az ő kezében marad.

Később angóranyulak tenyésztésével foglalkozik és rájön, hogyan lehet a nyuszik bántalmazása nélkül, csak a fésülésükkel is hozzájutni az angóragyapjúhoz. Nagyon beindul a divatüzlet, de sajnos Luisa megbetegszik és mindössze 58 éves meghal. Fia, Mario veszi kézbe az üzletet. A Spagnoli család híres lesz a 40-es években, amikor nagy az éhség és a szegénység Olaszországban, ők egy vagyont költenek arra, hogy a dolgozóiknak ruhát biztosítsanak, még házakat is építenek nekik. Mára pedig már ismertek a világon mindenhol és gyönyörű ruhákat készítenek.

luisa1

luisa2

luisa4

luisa5

luisablu

Alkalmi ruháik egyszerűen álomszépek. Az olasz örömanyák és az estélyek főszereplőinek egyik kedvence a márka, nem véletlenül.

luisa_elegante1

luisa_elegante2

luisa_elegante3

Ha már Luisa Spagnolival elrugaszkodtam a pénztárcám lehetőségeitől, akkor miért ne jöhetne egy kis Pinko is! 😉 Ha iszonyat jól keresnék, ezekkel a ruhákkal is bővíteném a gardróbom:

pinko5

pinko2

pinko

pinko1

 

Ennyi fér most ebbe a posztba, remélem most is élveztétek a nézelődést. Írjátok meg, ha találtatok valami különösen szépet! 😉

Kövessetek Facebookon és Instagramon is, hogy ne maradjatok le semmiről! 🙂