Utolsó előtti napunk Madridban a már jól ismert kedvenc helyek felkereséséről és a vásárlásról szólt. Igen, a divat és a vásárlás fővárosában, Milánóban élek, de ennek ellenére egyszerűen imádok Madrid bevásárlóutcáin sétálni. Van néhány kedvenc üzletem, amiket nem tudok kihagyni, már csak azért sem, mert csak Spanyolországban találhatóak.

A napunkat a Királyi Palotánál kezdtük, melyet az Ópera metróállomástól gyalogosan közelítettünk meg. Látogatható is a palota, de mivel voltunk már és a sor is hosszú volt, most csak kívülről csodáltuk meg és mentünk is tovább a kedvenc helyem, a Jardínes de Sabatini park felé.

Nem tudok betelni ezzel a parkkal, valamiért elvarázsolt már lassan 20 éve és azóta is mindig vissza kell térnem ide, ha Madridban járok, akárcsak egy félnapra is. A gyönyörű fák, az a gondozott kis labirintus, a szép kutak… egy kis oázis.

Innen csak egy rövid sétára van a másik kedvenc helyem, a Templo de Débod. Ezt az ókori egyiptomi templomot maga Egyiptom ajándékozta Spanyolországnak 1968-ban hálája jeléül, mert a spanyolok segítettek a núbiai templomok megmentésében. Egyiptomban tégláról téglára bontották le, Spanyolországban szintén tégláról réglára építették újra. Mostani látogatásunkkor valamiért nem volt víz körülötte, ezért egy tavalyi képet hoztam.

A templom után a Plaza de España-t szerettük volna megnézni, de az Edificio España sajnos éppen felújítás alatt van, így erről is egy tavalyi képet tudok csak mutatni. A tér másik látnivalója Cervantes szobra, természetesen Don Quijotéval és Sancho Panzával együtt.

Innen pedig már rá is kanyarodtunk a Gran Vía-ra, ahol bedobtunk egy gyors tortilla de patatas-t a Don Jamónban és rá is tértünk a nap vásárlással töltendő részére.

A Gran Vía-n található egy hatalmas, öt emeletes Primark (Gran Vía 32). Ez Spanyolország legnagyobb monomárka üzlete, világszinten pedig a második, csak a manchesteri Primark előzi meg. Maga az épület is említést érdemel, hiszen Madrid egyik legfontosabb kereskedelmi épületét vette meg a Primark. 1924-ben itt nyílt meg Madrid első bevásárló központja, mely az Almacenes Madrid-París nevet viselte, ezért az épület Edificio Madrid-París néven is ismert. Ebben a szépséges épületben több órás program a teljes Primark kínálat felfedezése, építészeti csodálkozással egybekötve.

Itt most főleg a férjem vásárolt be magának, mert szuper akciók voltak a férfi felsőkre és sportruházatra. Én csak egy papucsot vettem, mert már nem bírtam a szandálomban menni, annyira feltörte a sarkam.

Aztán az én időm is eljött, kedvenc spanyol üzletemben, a Sfera-ban. Nagyon kedvelem ezt a márkát, ha Spanyolországban jártok ne hagyjátok ki. Árban és minőségben olyan, mint az H&M és nagyon szép, színes a kínálat. A vásárfiát a nyári képeimen láthatjátok majd. 🙂

Még egy kedvencemet szeretném megmutatni nektek, az Ale-Hop-ot! 2008. februárjában tettem be először a lábam egy Ale-Hop üzletbe és azóta is nagy rajongójuk vagyok. Hasonlít a Flying Tiger-hez, csak spanyol és én egyszerűen imádom a spanyol feliratos táskáikat, noteszeiket, bögréiket. Csak óvatosan menjetek be, mert nem fogtok üres kézzel távozni. Szerencsére abszolút nem magasak az árak, már 5 euróért is találhatunk kincseket.

Én egy cuki noteszt és két szépséges sminktáskát vettem. (Igen, elkapott a flamingómánia engem is.)

Természetesen a Corte Inglés sem maradt ki, illetve a Gran Vían van még egy több emeletes, palotaszerű H&M, ahova csak az épület szépségéért is megéri benézni. Ha sminkeket, parfümöket vennétek, akkor irány a Druni! Ez egy cuki kis spanyol drogéria hálózat és az olcsóbbaktól a luxus termékeket mindent megtalálhatunk itt. A Gran Vía 61 alatti üzletükben például nagyon jó volt a kínálat Make Up Revolution palettákból. 🙂

Utolsó nap már csak egy kis játék az unokaöcsivel és egy gyors Plaza Mayor fért bele a programba. A csomagunkat ezúttal nem a hotelben hagytuk, hanem leteszteltük a város központjában található csomagmegőrzőt, hogy ne kellken majd visszabaktatni a hotelbe, ha végeztünk a városnézéssel. A Plaza Mayortól nem messze található Lock & Be Free-t választottuk, 5 eurót fizettünk. Van még két csomagmegőrzőjük a városban, ide kattintva tudjátok megnézni őket.

A madridi Plaza Mayor Európa egyik legrégibb tere, mindig pezseg az élettől, ezért tökéletes választás egy kis spanyolos életérzéssel való feltankolásra. Decemberben karácsonyi vásár is szokott itt lenni.

Mit is mondjak, nem szívesen búcsúztam Madridtól, meg Spanyolországból úgy általában. Egyrészt a kicsiket hagytam ott nehéz szívvel (milyen kicsiket? Itt írtam róluk!), másrészt négy nap alatt már nagyon belerázódtam a spanyol ritmusba és a folyékony nyelvtudásom is visszajött. Jó lenne egyszer hosszabb időre jönni, na de ami késik, nem múlik. 🙂

Remélem meghoztam a kedvetek Madridhoz meg egy kis spanyolos vásárolgatáshoz! 🙂

További képekért, tippekért kövessetek Instagramon!