Elindultam cipőt venni a hétvégén, persze más is lett belőle, így hát gondoltam legyen egy nem csak szigorúan cipős vásárolgatós poszt. Hasznos lehet nektek is, ha Milánóba készültök és egy kis shopping is tervben van és szeretnétek valami alternatívát az otthon is megtalálható H&M-re, Tezenisre és társaira. 🙂

Ha cipő, akkor Olaszországban a legismertebb és legelterjedtebb áruházak a Pittarello, a Pittarosso és a Scarpe&Scarpe. Ezek minden árfekvésben kínálnak cipőket és kiegészítőket.

Ezek az áruházak nagyrészt városon kívül találhatóak és megközelítésükhöz autó kell. Megéri kiruccanni, ha autóval vagytok, mert nagyobb a kínálat, mint a Milánón belüli üzletekben, de ha nincs kocsitok, akkor a Corso San Gottardón található Scarpe&Scarpe tökéletes megoldás.

Maga Corso San Gottardo is nagyon jó választás, tele van üzletekkel, de a turisták kevésbé ismerik, mint via Torinót vagy Corso Buenos Airest, így itt kényelmesebb nézelődni. Az üzleteken kívül kellemes kávézók és pékségek is hemzsegnek itt. 🙂

A Scarpe&Scarpe az OVS második emeletén található és női, férfi és gyerek cipőket, táskákat, bőröndöket, hátizsákokat kínál.

Hatalmas a választék, akár magassarkút, akár bokacsizmát, akár bakancsot keresünk és a tökéletes cipőhöz itt a tökéletes, hozzáillő táskát is könnyű megtalálni.

Az alsó szinten található OVS-t is megéri megnézni, mert jó ruhákat találhatunk pénztárcabarát árakon. Most egy nagyon mutatós office collection-t is összehoztak, ha irodába bejárós, letisztultan elegáns darabokat kerestek, akkor mindenképpen nézzetek szét itt! Nagyon szép, egyedi darabokat is ki tudnak találni, a pizsamákat és a pihe-puha, meleg köntösöket meg különösen szeretem, kis változatosság, ha nem a Tezenisben akarok ilyesmit venni. Tetszik még, hogy külön gondoltak a dúsabb idomokkal megáldott hölgyekre, az OVS Curvy részén hétköznapi és elegáns ruhák is fellelhetőek.

Kicsit hátrébb az OVS saját sminkmárkáját, a Shakát is szemügyre vehetjük itt, a körömlakktengerben simán el lehet veszni. 🙂 Minőségben hasonlít az Essencere (amit szintén megtalálhatunk itt).

Az OVS gondolt a férfiakra is, van választék bőven. Az én családom férfi tagjai nagyon szeretik az OVS ingeket és pulóvereket még apukámnak is szoktam itt vásárolni.

Ha színes és feltűnő cipőt kerestek, akkor Corso San Gottardo után a 3-as villamossal a Duomo irányába menet szálljatok le Carrobbio-nál és nézzétek meg a Via Vai nevű cipőboltot.

Itt az előző szezonból megmaradt cipőket árusítják ki potom áron. Lehet, hogy októberben nem sárga szandált venne az ember lánya, na de gondoljunk bele, hogy lesz még nyár! Eszméletlen mennyi cipő van ebben az üzletben!

Települjünk át a város másik végébe, Corso Buenos Airesre! Ez Európa leghosszabb bevásárlóutcája és lesz is külön poszt róla, de most koncentráljunk az Upim-re és ősziesedjünk vissza a Via Vai után.

Itt táskákat, sálakat, kabátokat, ruhákat, fehérneműt, pizsamát, sminket és testápolási termékeket találhatunk minden árfekvésben. Nő, férfi, gyermek, mindenki megtalálja, amit szeretne, illetve az újdonság, hogy lakberendezés is kapható náluk.

Az Upimtól nem messze van egy Bata üzlet is. Ez nem pont a legolcsóbb, de ide is megéri bekukkantani, ha szép cipőket, kabátokat, kalapokat és egyéb kisebb-nagyobb kiegészítőket kerestek.

Nekem ennyi fért a szombati bevásárlókörutamba. Ha kevésnek tűnik hozzáteszem, hogy hatalmasak ezek a helyek és a cipők, ruhák felpróbálásán kívül az OVS-ben meg az Upimban a sminkek alapos szemrevételezésével, swatcholással is jól elmegy ám az idő. 🙂

Ti jártatok már valamelyik üzletben ezek közül? Ha nem, akkor remélem meghoztam a kedvetek egy kis körülnézéshez!

Nem egyedül vásárolgatnátok, hanem szakemberrel, aki megtalálja a hozzátok leginkább illő darabot? Kattintsatok ide és olvassátok el Csenge történetét!

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!