Szerintem ennél nagyobb vásár nincs! Olaszország minden régiója, a világ minden kontinense és majdnem minden országa képviselteti itt magát. És hogy melyik ez a vásár? A milánói kézműves vásár, L’Artigiano in Fiera (Fiera dell’Artigianato néven is szokták emlegetni).

artig5

Minden évben december elején rendezik ezt a vásárt és egy hétig tart. Minden elképzelhető dolgot megvásárolhatunk itt: karácsonyi díszeket, kézműves tárgyakat, kalapokat, kesztyűket, kabátokat, ruhákat, ékszereket, különleges élelmiszereket, fűszereket, szalámit, sajtot, édességet, természetes kozmetikumokat, parfümöket, mindent! Igazi kincsekre bukkanhatunk.

artig7

artig10

artig3

artig6

A kalapjaim 80%-a innen van. 🙂

artig1

Nem csak vásárolni, jókat enni-inni is lehet itt. Majdnem minden nemzet “hoz” ide éttermet, a magyar is nagyon népszerű szokott lenni! A kürtőskalácsos előtt mindig hosszú sorokban állnak az emberek.

Én nagyon szeretek belekóstolni a különböző olasz régiók konyhájába is, illetve a spanyolt szoktam még gyakran felkeresni. Nem csak enni, de jó borokat, likőröket kóstolni is megéri kijönni. Egy kis szárd mirtuszlikőr vagy szicíliai pisztácialikőr, hm? 🙂 Azt meg már csak megsúgom, hogy isteni lekvárokat is be tudtok szerezni! Életem legjobb szicíliai citromlekvárját itt vettem.

artig11

artig13

Szerveznek továbbá mini főzőtanfolyamokat, táncbemutatókat és zenei előadásokat is hallgathatunk. Fantasztikus lehetőség arra, hogy jobban megismerjük más népek kultúráját! Hazánkra mindig büszkék lehetünk. 🙂

artig2

artig2-b

Egy egész nap nem elég a teljes vásár bejárására, velem is előfordult már, hogy több nap is kimentem. Egyik nap az olasz régiók, másik nap Dél-Amerika, harmadik nap Ázsia… Akár autentikus olasz dolgokat szeretnétek beszerezni, akár Peruból vágytok valami különlegességre, itt nem fogtok csalódni.

Hasznos információk: 

A vásár Milánón kívül van, a Fiera Rho területén, de a piros metróval könnyen megközelíthető. Arra vigyázzatok, hogy amikor jegyet vesztek, akkor Valido per Rho Fiera legyen, mert a Milánón belül érvényes 1,50 eurós városi jegy nem érvényes oda.

Parkolási lehetőség is van természetesen.

2017-ben az Artigiano in Fiera több, mint egy hetes lesz: december 2-től december 10-ig várja a látogatókat és minden nap 10-től 22:30-ig tart nyitva. Belépődíj nincs. 

Egy valamire nagyon készüljetek fel lélekben: sokan lesznek. Nagyon sokan. Főleg délután és hétvégén. Elképesztően sokan. De azért megéri kimenni néha. 🙂

artig8.jpg

Remélem meghoztam a kedvetek egy decemberi kiruccanáshoz!

Várlak titeket Facebookon és Instagramon is!