Kicsit rendhagyó, könnyed poszttal jelentkezek így augusztus utolsó napján. Minden kedvencemet be szoktam mutatni a blogon, ruha, táska, kozmetikum, könyv, stb, gondoltam most megmutatom azt is, miket hallgattam rongyosra a nyáron az olasz nyelvű kínálatból. Nem a legismertebb előadókat hoztam, úgyhogy lehet, hogy ti is találtok új kedvenceket köztük. 🙂 Jókedvre, táncra fel!

A number 1 kedvencem Il pagante: Il terrone va di moda című slágere lett. Olaszul jól tudók és olasz kultúrát jól ismerők a szövegen is halálra fogják röhögni magukat, de a jó hangulat nyelvismeret nélkül is garantált.

Kis magyarázat hozzá: a terrone az a dél-olasz ember gúnyneve északon, régebben nagyon sértő volt, ma már önirónikusan viccelődnek is vele. Van dél-olasz barátnőm, aki néha ha valamiben nem egyezünk simán rávágja viccelődve, hogy sai, io sono terrona, azaz tudod, én déli vagyok. A terrone akcentusát gyakran nem érteni, minimum két órát késik mindig, stb, de mégis mindig mindenkit levesz a lábáról. 🙂

A másik nagy kedvencem Fred De Palma és Ana Mena duettje volt a nyáron: D’Estate non vale. Kicsit Despacito, kicsit Loco Enamorado, de nagyon kellemes kis dalocska, engem mindig jókedvre derít, zumbán is nyomtuk rendesen erre a nyáron. Olyan Riminiben nyaralós, tiniszerelmes, fiatalkori nyarak flörtjeit idéző latinos sláger.

A harmadik nem egy latinos, zumbás dal, hanem egy igazi olaszos, kirobbanóan jókedvű, friss, nyári szám a Thegiornalisti-től: a Felicità puttana. Ez az az igazi ágyon ugrálós, zuhany alatt éneklős sláger. A szövegét és a videóját is imádom. Csajok, az “öt perc és elkészülök” nálatok is ilyen? 🙂

A negyedik helyre Baby K kúszott be nálam az idén, a Da zero a cento-val. Ez is egy latinos, táncolni való darab. A foci VB alatt a Vodafone reklámban annyiszor hangzott el, hogy meg is untam, de most nyár végére megint letöltöttem és hallgatom edzés alatt is.

A numer 5 pedig egy nagy visszatérő, Loredana Bertè (Boomdabash-sal) lett a listámon a Non ti dico no-val. Nem a legfiatalabb a hölgy, kicsit plasztikázott is már, de imádom a hangját és nagyon jó hangulatú lett ez a szám. Olyan igazi fülledt nyári este medenceparton táncolós. Aperol Spritzzel a kézben.

Ezeket az olasz számokat hallgattam sokat a nyáron és valószínűleg ősszel és télen is elő fognak kerülni nálam egy kis jóhangulat teremtésre. Ismertétek, hallottátok már valamelyiket? Miket szoktatok hallgatni?

Írjátok meg Facebookon vagy Instagramon! 🙂