Folytatódik a Magyarok Olaszországban sorozat! Szokásomhoz híven, most is egy rendkívüli hölgyet fogok bemutatni nektek: Üveges Rékát, aki egy mesebeli kis olasz faluban él Abruzzo szívében és igazán különleges foglalkozása van.

Réka története már az elején megfogott, hiszen hozzám hasonlóan ő sem gondolta volna, hogy egyszer Olaszországban fog élni. A sors azonban másképp tervezte a dolgot és az ő életében is egy olasz fiúnak köszönhető a hatalmas változás. 🙂 Na de mégis hogy lett egy esztergomi fodrászlányból kerámiaműves a festői szépségű Roccascalegna-ban?

A történetük 2014-ben kezdődött, amikor Réka, aki fodrászként dolgozott elvállalt egy munkát a Sziget Fesztiválon. A fesztivál egyik hajnalán megismert egy olasz fiút, akivel utána számos üzenetet váltottak. Az élénk kommunikáció vége az lett, hogy a fiú novemberben meglátogatta és azóta egy párt alkotnak. Réka 2015 áprilisában végül bepakolt egy hátizsákot és kiköltözött végleg a párjához.

Roccascalegna egy mesébe illő hely: a hegy tetején egy középkori vár áll, alatta pedig a szintén középkori falu húzódik. 30 percre van a tengertől is és a hegyektől is, és az Appeninek hóval takart csúcsai adnak lenyűgöző keretet ehhez a középkori csodához.

Réka belevágott a nyelvtanulásba és egy új mesterségbe is: a párja anyukájának biztatására fa hűtőmágneseket kezdett festeni. És hogy jön be a képbe a kerámia? Már Esztergomban is festett kerámiákat, 6 évig Tarján Zsuzsa keramikus műhelyében segédkezett. Ezekből vitt néhány darabot a vásárokba és látta, hogy tetszenek a vevőknek, így felmerült az ötlet, hogy miért ne foglalkozna ezzel?

Az üzlethelységet sem kellett sokáig keresni, mert igazából az talált Rékára: a vár aljában található ajándékbolt tulajdonosa megkereste, hogy nem szeretné-e átvenni tőle az üzletet. Az ötlettől a nyitásig 1,5 év telt el és 2017 májusában megnyílt Réka saját üzlete, mely novemberben kemencével is bővült.

Réka saját elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a párjának és az ő családjának, illetve a szülei és barátai támogatásának. Nem mindig könnyű a családtól távol élni, de ők is örülnek, hogy boldognak, elégedettnek láthatják.

Az én személyes kedvencem ez a gyöngytyúkos kollekció. Teljesen odavagyok ezekért a szimpatikus kis csodákért és alig várom, hogy ilyen bögréből ihassam a reggeli teámat! 🙂

Rékát és szépséges kerámiáit megtaláljátok Facebookon, illetve Instagramon is érdemes követni a munkásságát. Tudtátok, hogy még az olasz televízió, a Rai is járt nála? Ti is látogassátok meg, ha Abruzzóban jártok!

Zárásként idézném szó szerint Rékát, mert nagyon megfogott a levelében ez a mondat és nagyon igaznak tartom: “Néha messzire kell sodródni ahhoz, hogy megtaláljuk kik is vagyunk és mire is vágyunk igazán. Én most úgy érzem, hogy a helyemen vagyok.”

Ha ti is Olaszországban léptetek rá az önmegvalósítás útjára egy vállalkozás formájában, vagy olyan tevékenységetek van Magyarországon, mely Olaszországot is érinti és szívesen mesélnétek róla az olvasóimnak írjatok egy üzenetet itt. 🙂 Nyitott vagyok a barter együttműködésekre, promóciókra is.

A Magyarok Olaszországban sorozat többi részét ide kattintva olvashatjátok.

Ha tetszett a bejegyzés kövessetek Instagramon és Facebookon is! 🙂