A göndör haj ápolása és kezelése nem egyszerű, de nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik! Amióta a Curly Girl Method-ot követem, nem csak szuper hajápoló termékeket fedeztem fel, de néhány hasznos eszközt, szimpatikus kütyüt is, amik abban segítenek, hogy még szebbek legyenek a tincseim és tovább is tartson a frizurám.

Az előző göndör hajas posztjaimat ide kattintva olvashatjátok. És akkor lássuk is az öt kedvenc hajápoló kütyümet! 🙂

1. A fejmasszírozó

Igazából hajszárítót kerestem az Amazonon, amikor szembe jött ez a termék, de soha jobb ajánlást! Utána több göndör hajú bloggernél, Youtubernél is láttam, meg is rendeltem hát ezt a Stetwill márkájú, szilikon sörtés fejbőr masszírozót. Egyébként minden ismertebb rendelős oldalon lehet találni hasonlót.

Kicsi, könnyen használható, mert belesimul a tenyérbe és nagyon jó érzés a zuhany alatt átmasszírozni vele a fejbőrt. Igazából nem csak göndör hajúaknak ajánlom, mert a fő funkciója a fejbőr gyengéd, de alapos megtisztítása, a hajnövekedés serkentése és a hajhullás megakadályozása.

Könnyen felakasztható bárhova, kis helyen is elfér.

Én nagyon szeretem, mert amióta használom, sokkal tisztábbnak érzem a fejbőrömet. Sokan kérdezik, hogy ha sampon helyett co-washt használok, mennyire tisztul a fejbőröm. Ennek a masszírozónak köszönhetően tökéletesen tisztul, illetve havonta egyszer sampont is használok.

2. Tangle Teezer The Wet Detangler kefe

Ahogy a neve is sugallja, ezt a kefét a nedves haj kibontására találták ki. Tökéletes választás a vastag, göndör haj kibontására, mert nagyon gyengéden siklik a hajszálak között.

Én a bebalzsamozott hajamat szoktam átfésülni vele és amióta használom nem gubancos a hajam és sokkal szebb, puhább, egyenletesebben göndörödő tincsekbe rendeződik.

Ezt a Lookfantastic-ról rendeltem. Ha még nem rendeltetek erről a weboldalról, akkor a PALMA-R1G kóddal 10 euró kedvezményt kaptok az első, minimum 30 euró értékű rendelésetekből. Természetesen mindenre érvényes, nem csak hajápolókra. 🙂

3. A szatén hálósapka

Az egyik előző göndör hajas bejegyzésemben említettem már a sapkát. Akkor egy Amazonról rendelt selyem sapkával próbálkoztam, nagyon hasznos is volt, viszont annak rossz volt a kialakítása, hiába kötöttem meg, folyamatosan lecsúszott a fejemről. És akkor megláttam ezt a Stay On Satin sapkát az Afroitalia weboldalon.

Ez szépen a fejemen marad egész éjszaka és persze ezt a lila színt is imádom. 🙂

Miért jó selyem vagy szatén sapkában aludni? Mert így nem törik meg a göndör haj, nem lesz másnapja vattacukor hatású, sokkal kezelhetőbb és én azt is észrevettem, hogy sokkal kevésbé hullik. Akár ananászba felkontyolt hajjal, akár kiengedett hajjal, akár befont hajjal alszol, ha ráhúzod, szépen mutat másnap is.

4. Az utazós diffúzor

Igaz, hogy most a Covid19 miatt korlátozottak az utazási lehetőségeink, azért megmutatnám ezt a hasznos kütyüt is. Februárban, amikor lehetett még utazni, magammal vittem Jeruzsálembe és nagyon jó szolgálatot tett.

Ez egy összehajtható, utazós diffúzor, mely a legtöbb hajszárítóra ráilleszthető. A hotelekben általában nincs diffúzoros hajszárító és mindig kiakadtam, hogy ha hajat mosok és nincs olyan idő, hogy magától, levegőn száradjon meg, akkor csúnya lesz, mert az egyenesen fújó hajszárító nem tudja szépen beszárítani a fürtöket. Hát íme a megoldás. 🙂

Nagyon kevés helyet foglal a bőröndben, nem nehéz és könnyen ráhúzható a kis egyszerű hajszárítókra. Hasznos lehet edzés után is, a fitness termek zuhanyzóiban is általában csak egyszerűbb hajszárítók vannak elhelyezve. Számomra hatalmas megváltás ez a termék, egyszerűen zseniális! Én itt Milánóban a Dmailban vettem, de ez is megtalálható minden ismertebb rendelős oldalon.

5. A hajszárító

Végül pedig maga a hajszárító, ami egy valóban fontos, alapvető darab. Az én választásom erre a Remington Pro-Air hajszárítóra esett. 

Nagy teljesítményű hajszárító, de mégsem nehéz, nem szakad le a karom hajszárítás közben. Ekkora hajmennyiségnél ez hatalmas pozitívum.

Nagyon jó a diffúzora, illetve az ionos szárító technológiája fogott még meg benne. Ez bent tartja a nedvességet a hajszálakban és fényesebbé teszi őket. Nekem nagyon bevált, tényleg nem roncsolta a hajamat, pedig nem szívesen mondtam le a levegőn szárításról, de a hidegben muszáj volt egy jó hajszárító után néznem. Ezt pedig csak ajánlani tudom, mint a Remington márkát úgy általában, mert még soha nem csalódtam benne.
(Nem szponzorált tartalom, bár az lenne!)

+1: A scrunchie!

Minden göndör lánynak kellenek scrunchiek! Ezek a mutatós selyem vagy szatén hajbavalók nem törik meg a göndör tincseket, nem lesz gubancos a hajunk alvás vagy edzés után.

Az én kedvencem ez a nagy scrunchie a CurlyEllie-től. Nem csak szép, de külön érték benne az, hogy kézzel készült.

Rendeltem kisebbeket is a Lookfantasticról:

Nektek is vannak bevált hajápoló eszközeitek, hasznos kis kütyüitek? Esetleg ezek közül ismeritek, használjátok valamelyiket?

Írjátok meg kommentben vagy Facebookon és persze Instagramon is megtaláltok. És nagyon örülök, ha bekövettek. 🙂