Vásárlás Milánóban vagy Rómában? Olasz márkákat vásárolnál online? Hozok néhány tippet, ugyanis visszatérek egy kicsit egy régi szenvedélyemhez, és divatról írok nektek!

Nemrég megkérdeztelek titeket Instagramon, hogy miről olvasnátok szívesen és ott felmerült az olasz divat, mint téma. Számos izgalmas olasz márka létezik, de ebben a posztban öt olyan márkát mutatok be nektek, amelyek valóban itt Olaszországban készítik a termékeiket.

Linkelem a márkák webáruházait is. Mindegyik szállít külföldre és a weboldalon az olasz mellett az angol nyelvet is ki tudjátok választani.

Blue Sand

A legrégebbi kedvencem, nem is tudom, hányszor fordultam meg a Dóm térre néző, két emeletes boltjukban. Anyukám milánói látogatásai is rendszeresen itt indultak. Sajnos idén bezárt ez az üzlet, és a közelemben nincs is másik. Marad a rendelés, kivéve ha olyan városban járok, ahol van üzletük. Rómában, Genovában, Palermóban például több Blue Sand üzlet is van. 🙂

Kifinomult, nőies és kedvező árú termékeik vannak. A minőségükkel is nagyon meg vagyok elégedve, több kardigánom, felsőm évek óta megvan és egyáltalán nem veszítettek a szépségükből.

Leginkább az alkalmi ruháikat, a blúzaikat és a kardigánjaikat szeretem. Az alábbi képen látható pöttyös szoknya eredetileg egy Blue Sand ruha volt, de a felső része nem állt igazán előnyösen, túlságosan mélyen dekoltált volt nekem. Anyósom varrónői tehetségének köszönhetően megszabadultam a felső részétől és maradt a szoknya. 🙂 Imádom!

Nézzetek be hozzájuk: Blue Sand.

Progetto Quid

Tavaly fedeztem fel ezt az olasz, etikus márkát és azonnal meg is mutattam nektek Instagramon. Emlékeztek még a kisrókás blúzra?

Változatlanul szeretem és persze magát a márkát is. A Progetto Quid egy etikus és fenntartható divatot készítő márka: a ruhák nagy divatházak megmaradt anyagaiból készülnek. Varrodáikban olyan nőknek adnak munkát, akik nehéz helyzetből, bántalmazó kapcsolatból léptek ki és ez a munka ad számukra új esélyt az életben.

Nagyon szépek a termékeik, és az a tudat, hogy nem csak valami szépet vásárolok, de egy ilyen hasznos projektet is segítek a vásárlásommal, különösen jó érzés!

Én a milánói üzletükben szoktam vásárolni (Corso di Porta Ticinese 73), de webáruházuk is van, és a fenntartható csomagolásra is odafigyelnek. Csak szeretni lehet őket!

Ha vásárolnátok, akkor nézzetek be a Progetto Quid webshopba, ha pedig a társadalmi munkájuk is érdekel, akkor ide kattintva olvashattok többet erről.

Lazzari

Ezt az 1977-ben született, szívmelengető ruhákat készítő családi vállalkozást egy rendezvényen ismertem meg. Tolmácsként dolgoztam ott és az egyik résztvevő hölgyön olyan csinos, különleges ruhák voltak, hogy muszáj volt megkérdeznem, hol szokott vásárolni.

A Lazzari termékek hatalmas odafigyeléssel és szeretettel készülnek, minőségi, olasz, fenntartható anyagok felhasználásával. Minden generáció találhat náluk ízlésének, stílusának megfelelő ruhákat: vannak fiatalosabb, játékosabb darabjaik, de időt álló klasszikusaik is.

Négy saját üzletük van (Veronában, Padovában, Bassano del Grappában és San Bonifacióban), illetve a Lazzari webáruházból is tudtok rendelni.

Cosabella

Ha szeretitek a finom, minőségi fehérneműket, akkor a Cosabellát imádni fogjátok!

Ez is egy igazi olasz családi vállalkozás: 1983-ban alapította egy házaspár, Valeria és Ugo Campello. Az időtlen női szépség inspirálja alkotásaikat és minden testalkatra és bőrszínre készülnek termékeik. Találhatunk náluk petite és ultra curvy fehérneműket, pihe-puha pizsamákat, otthoni ruhákat, illetve legújabb nude fehérneműikkel minden bőrszínre gondoltak.

Nagyon örülök, hogy rájuk találtam, mert a legtöbb fehérnemű márkánál maximum B kosaras mellekre lehet braletteket kapni és mindig lehangoltan kullogtam el tőlük. A Cosabellánál viszont… aaah, a bőség zavara, minden méretben!

(Tudom, akinek kicsi az a baja, akinek nagyobb, annak az… de higgyétek el, sokáig zavart, hogy nagyobb méretre csak nyanyás melltartót lehetett kapni! Végre vannak tényleg szépek is.)

Kellemes, időtálló anyagok, igazi olasz kreativitás, minden részletükben kidolgozott termékek jellemzik őket. Én hatalmas rajongójuk vagyok! A hűségprogramjuknak is, mert a vásárlásokkal pontokat lehet gyűjteni, amiket később le lehet vásárolni. Én sajnos függő vagyok. 🙂

Nézzetek be a Cosabella webáruházba!

The Coast Capri

Nem hiányozhat az igazi olasz, kézzel készült fürdőruha sem! Ezt a kis olasz márkát Capri szigete, a körülötte kéken csillogó tenger és az 50-es évek dívái inspirálták.

Én most rendeltem rőlük először, de nem utoljára: ez a citromos bikini azonnal elrabolta a szívemet!

A bikini tényleg odafigyeléssel készült és valóban tartja, amit tartani kell. Jelenleg az L-es a legnagyobb méret a márkánál, de bízom benne, hogy a jövőben bővül majd a kínálat.

Ilyen kedves üzenettel köszönték meg, hogy a vásárlásommal az igazi olasz kézművességet támogattam és még egy kis kedvezményt is kapok majd legközelebb. A csomagolás pedig zero waste!

Nézzetek szét a szépséges olasz fürdőruhák között a The Coast Capri webshopban!

Ezt az öt márkát szerettem volna bemutatni nektek ma. Ha pedig egy profival vásárolnátok, a színtípusotoknak és a testalkatotoknak megfelelően, akkor olvassátok el a Csengével készült interjúmat és konzultáljatok vele! Kattintsatok ide.

Melyik márka tetszett a legjobban? Ismertétek valamelyiket?

Hamarosan újabb olasz különlegességekkel jelentkezem, de addig is várlak titeket Instagramon!

Az előző posztomat ide kattintva olvashatjátok.

 

(Nem szponzorált cikk. A képek forrása: saját képek és a márkák képei. )