Folytatódik a Magyarok Olaszországban sorozat, még pedig nem is akárhogy! A mai bejegyzésben egy rendkívül inspiráló hölgyet mutatok be nektek, aki mert nagyot álmodni és meg is valósította ezt az álmot. Fekecs Krisztina Virtuális Asszisztens ma egy sikeres vállalkozónő Olaszországban.

IMGP3769

Na de hogyan is lett egy keszthelyi születésű magyar lányból sikeres olasz vállalkozónő? Sok munkával, kitartással és kreativitással természetesen!

Krisztina 42 évvel ezelőtt született Keszthelyen, Hévízen nőtt fel, és sokáig a turizmusról szólt az élete. Több vendéglátó egységben volt csendes társ, és több, mint 8 évig dolgozott a hévízi Club Dobogómajor Timeshare hotelben. Ezalatt az idő alatt még nem gondolkodott saját vállalkozáson, de arról már álmodozott, hogy egyszer majd Toszkánában fog élni.

BeautyPlus_20180130093113_save

Nem tudok nem egyetérteni Krisztinával amikor azt mondja, hogy nem hisz a meg nem érdemelt szerencsében, hanem abban, hogy ha kitartóan dolgozol a célodért, akkor eljön az a nap, amikor a szerencse is melléd szegődik. Ez én esetemben is így volt, én is ebben hiszek. Sokan mondják nekem, hogy szerencsés vagyok, mert ilyen jó munkáim vannak. Nos, ez nem csak szerencse, hiszen évekig tanultam, dolgoztam kitartóan, míg egy nap meg nem kaptam a nagy lehetőséget.

A kitartáson van a hangsúly, és Krisztina is a kitartásának köszönhette, hogy hiába úgy érkezett Olaszországba, hogy senkit nem ismert, nem voltak olasz összeköttetései, mégis 2 hónap múlva a Ferrari-ban kaptott munkát. Lecserélte a vendéglátást a szép piros autókra, és egy teljesen új világba csöppent. Igazgatói asszisztensként dolgozott, és három igazgató életét próbálta normális mederbe terelni, ami alatt rengeteg alkalma volt megismerni ennek a pörgős olasz cégnek az életét.

222

Nehéz megválni egy ilyen munkahelytől, Krisztina sem gondolta volna, hogy egy nap búcsút int neki. Viszont egy kisbaba érkezése mindent megváltoztat, főleg egy nő életében, át kell gondolnunk a munkánkat is. A GYES ideje alatt Krisztina azon dolgozott, hogy kitaláljon magának egy rugalmas, otthonról végezhető, de mégis komoly munkát.

BeautyPlus_20180130092420_save

Aki keres, az talál, és így fedezte fel az interneten a Virtuális Asszisztens karriert. Ennél jobb nem is jöhetett volna szembe vele, hiszen az asszisztensi feladatokat nézve 10, a Ferrari-ban töltött év után már elég tapasztalt volt. Itt azonban ennél sokkal többről volt szó, és hónapokon keresztül minden szabad pillanatát arra fordította, hogy megtanuljon mindent, ami a VA vállalkozás beindításához elengedhetetlen. Mindezt angolul, hiszen nem igazán volt még más nyelven információ erről az innovatív munkalehetőségről.

IMG_4111

Bár tényleg minden szabad percét lekötötte a tanulás, megérte! Két hónappal azután, hogy felmondott a Ferrari-nál (képzelhetitek, hányan nézhették bolondnak emiatt) újból babát várt, szóval úgy indította be a saját vállalkozását, hogy volt egy alig több, mint 13 hónapos kisbabája, és egy kis babszem a pocakjában. Ez is azt bizonyítja, hogy minden lehetséges, csak akarni kell.

Pár hónappal a kislányuk megszületése megvalósult Krisztina régi álma: Toszkánába költöztek. Azóta eltelt bő egy év, és a KRYVA gyakorlatilag Krisztináék a harmadik gyereke. Ha Olaszországban Virtuális Asszissztensről beszélnek, akkor a Krisztina az egyik legismertebb név, akkor is, ha senki sem tudja hibátlanul leírni.

Ha szeretnétek többet megtudni Krisztina munkájáról, akkor kattintsatok ide és nézzetek szét a honlapján, ki tudja, talán még a tanuláshoz, egy új karrierhez is kedvet kaptok vagy éppen megtaláljátok azt a személyt, aki segíthet a vállalkozásotokban.

Schermata 2017-11-07 alle 11.30.14

Ha ti is Olaszországban valósítottátok meg az álmaitokat és kezdtetek bele egy vállalkozásba (legyen az egy vendégház, egy hotel, egy étterem vagy egy cukrászda működtetése, valamilyen kézműves tevékenység, sport, bármi) vagy olyan tevékenységetek van Magyarországon, mely Olaszországot is érinti és szívesen mesélnétek róla az olvasóimnak írjatok egy üzenetet itt. 🙂 Nyitott vagyok az együttműködésekre, várom üzeneteiteket!

collaboration

A többi Magyarok Olaszországban történet itt olvasható.

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!