Hát igen, az élet jól bánik mostanában ezzel a magyar-olasz tolmáccsal 🙂 Szicília, Brescia, Róma, Budapest és Siófok után az éven még egy kis Toszkána is felkerült a palettára.

A szállás pedig olyan jó volt, hogy külön bejegyzést érdemel a blogon.  Íme a Relais Victoria B&B, Lucca városától 10 percre, festői környezetben, a toszkán mező közepén 🙂

Jpeg

Jpeg

A B&B tulajdonosai Annamaria és Gaetano nagyon kedvesek és mindenben a vendégek kényelmét lesik. Amikor éppen nincs szezon, akkor imádnak utazni és például Magyarországot is bejárták. Nagyon jót beszélgettünk, mert nem szoktak magyar vendégeik lenni, így külön megörültek nekünk.

Az egész épület kívül-belül elképesztően gyönyörű és a legapróbb részletekig gondozott és tiszta.

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Az egész tömör gyönyör helyben a medence a hab a tortán. A mai napig álmodok vele, ilyen festői medencét ritkán lát az ember lánya.

Jpeg

Jpeg

Ennek a medencének a partján még dolgozni is öröm volt!

Jpeg

A szoba árában benne volt a reggeli is, melyre szintén nem panaszkodok, elég jó volt a választék. Akár az olaszos édesebb, akár a kontinentális reggelit szeretitek, nem fogtok éhen maradni 🙂 Annamaria saját tortái pedig isteni finomak!

Jpeg

A hely egyetlen negatívuma, ami akár pozitívum is lehet, hiszen a mai világban egy kis online detox nem árt néha, az, hogy nincs mobilos térerő a házban és a közvetlen környékén. Cserébe van gyors wifi a házban, de a medencéhez ez már nem ér el, így ott csak offline tudtam dolgozni én is. Ilyenkor ezt kicsit bántam, de igazából egy ilyen helyre nem fordítandó cikkekkel megpakolva kell menni és akkor 100% élvezhető.

A tulajéknak saját boraik is vannak, érdemes megkóstolni őket. Annamaria szívesen főz akár ebédet és/vagy vacsorát is, csak jelezzétek neki előző nap. Nagyon kellemes például a kertben, medencére nézve vacsorázni és elkortyolni mellé egy kis toszkán bort 🙂

Jpeg

Jpeg

Jpeg

A B&B-től Lucca 10, Pisa 20 percre van és persze a tulajék minden további látnivalóról szívesen adnak felvilágosítást. Tömegközlekedéssel nem megközelíthető, így vagy saját vagy bérelt autó kell, vagy taxi Lucca vasútállomásától.

Toszkánában az árak ugye nem a legalacsonyabbak, mivel turisztikai szempontból a legismertebb régióról beszélünk, de ha igazi világtól való elvonulásra vágytok vagy az ideális nászutas helyet keresitek, akkor megéri letesztelni ezt a helyet. 🙂

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!